Aktuellt


Änglahund

Diesel från vår K-kull med Frida och Kimmen har vandrat över regnbågsbron. Diesel ägdes av Annika Magnusson, Alnö. Vi sörjer en mycket uppskattad kamrat och vän och trogen följeslagare.


Planerad Attigårdenträff

Den 15 – 16 juni har jag bokat in stugor och plats för en träff på Albackens Jakt och Fiske camp i Albacken. Planera in datum och boende. Jag har bokat 4 st 6 – bäddars och en 4 – bäddars. Husvagn och husbil går bra. En stuga är redan bokad. Program kommer så småningom – men räkna med apporteringsträning under ledning av Anna Holter. Och viltspårprov för den som önskar går ordna. Vi försöker ha gemensamma luncher och m middag lördagkväll. Det finns en grillstuga på området som vi får disponera. Ser fram emot att många kommer på träffen! […]


Delägare i kennel Attigården

Jag hälsar min svägerska Åsa Eriksson välkommen som delägare i kennel Attigården. Det känns så bra – nu är framtiden för kennelnamnet säkrad. Åsa har också köpt in en tikvalp från kennel Cinderella Lovehouse – LillStinta. Bakom den tikvalpen ligger vår första goldentik Laika.


Ny viltspårchampion

Doris – Attigårdens Golden Unexpeted Girl – ägare Pia Johansson klarade av sista spåren förra helgen och är nu klar champion. 3 st från U-kullen klara – under 1,5 års ålder. Bra jobbat!


Valpplaner 2019

Nu har jag bestämt mig – Adiba ska få bli mamma igen. U-kullen är jag mkt nöjd med – livliga, arbetsvilliga hundar. Tilltänkt hane är Rossmix Eye Catcher. Adiba bör löpa efter jul någon gång. Om Geila är OK vid ultraljudsundersökningen gör vi ett försök till nästa löp. Och då få det bli Figge som får den äran att bli pappa. Dags att jag själv använder honom medan jag har någon tik som passar.


U-kullen och Silje

Helgen den 28 – 30 september samlades 4 st ur U-kullen och Silje för BPH fredag, spår lördag och FB-R söndag. Beteende och personlighetsbeskrivning: Silje, Sussie, Sudden och Sigge – samtliga genomförde beskrivningen med skott mkt bra Spår lördag: Doris – 1 öppenklass, Sigge godkänt anlag, Silje godkänt anlag Funktionsbeskrivning retriever söndag: Silje, Sussie, Sudden, Sigge och Doris – samtliga genomförde beskrivningen m skott mkt bra.


Sussie viltspårchampion

Sussie – Attigårdens Golden Untroubled Lady – blev viltspårchampion innan 10 månaders ålder. På bilden med domaren Anders Källström och praktikanten Alexander Olsson


Sussies första utställning 20 maj

Sussie har gjort debut i utställningsringen med den äran. BIR valp med fin kritik och hon var mkt duktig. Geila fick äntligen sitt Excellent och superbra kritik – bra visad av Anna Backe. Likaså fick Trolla Excellent.


Svarten – SEVCh Attigårdens Golden Icelander – har gått över regnsbågsbron till sin husse Hans

Den 16 mars fick Svarten somna in – lycklig in i det sista. Han somnade lugnt på min fot. Besöket var planerat för att se om det skulle gå ta bort några av hans knölar – på svansen, vid analöppningen mm. Efter ett ultraljud konstaterade vi att det var inget mer att göra åt Svarten – så jag och veterinär Åse bestämde att han skulle få somna in direkt. En fin stund fick vi tillsammans – och många härliga år. Svarten var mitt stora stöd efter att Hans gått bort. Han hade alltid åsikter om vad jag fick göra och […]


Sussie förgyller min tillvaro med hyss varje dag

Sussie är en underbar – men otroligt påhittig valp. Det är inte många lugna stunder i huset och jag tillbringar mycket tid utomhus. Hon är duktig på att säga till när det är dags, duktig på att nå upp till allting, hålla Trolla igång med buslekar, dra fram leksaker, stjäla kläder, äta på skor och sova nära Svarten. Försöker lära henne låta bli möbler och väggar – det går så där. River man i för mycket svarar hon emot – men accepterar att göra som jag säger. Helt klart är huset sig inte likt längre.


Familjen återsamlad i Sundsvall

Nu har Ewa och Niklas flyttat in i sin lägenhet på Skönsberg och börjat sina arbeten på Nobina. Det är så skönt att veta att dom finns här – och att vi kan träffas utan att det ska resas långa sträckor. Inflyttningen tar lite tid – det är många kartonger att packa upp. Så en tid till får jag ha lite prylar inneboende – men det känns bara bra. Ser fram emot julen i år – även om Niklas föräldrar fick resavstånd nu. Så Välkommen hem!