Aktuellt


Min födelsedag blev en upplevelse

Jag hade inte tänkt fira min födelsedag i coronatider. Men det ville sig något annat – min kära svägerska Åsa och min dotter Ewa hade ordnat en insamling till den ultimata Attigårdaren – kanske en valp eller en motorcykel! Jag fick kärt besök av min vän och tidigare kollega Roine Morin med son och en flaska champange, Västernorrlands Kennelklubb uppvaktade med godsaker, Sundsvalls brukshundklubb med bukett och en clematis, blommor från bästa Maria Forsberg m familj, blommor från flera vänner kom med bud. Grannarna kom med en orkide och present, min kompis Gunnar Björck med familj med present mm. Och […]


En sorgens dag på Attigården

Den 10 maj fick vår vackra Trolla – SEVCh Samrons the Show must go On – somna in. Hon blev hastigt helt utan bakdel och kunde inte komma upp från golvet utan hjälp. Slutade äta – men kämpade sig kvar i livet till dess valpningen var över och hon kunde gå vidare över regnbågsbron i vetskap om att Sussie klarade sig själv. Dagen innan somnade hennes bror Bilbo in – också akut sjuk. Syskonen efter Svarten fick följas åt över bron.


Trevliga nyheter också

Fabian har köpt hus och flyttar från sin gamla mormor i sommar. Inte så långt – Sörberge bara. Så glad för hans skull – och så bra gjort av honom att ta ett sådan steg.


Tråkiga nyheter (ev)

Ultraljudet på Stinta idag visade inga valpar. Så tyvärr är det nog tomt. Det fanns vissa tecken på rosa spenar – misstänker vi något så blir det röntgen närmare valpningsdags.


Snart dags för valpning på Attigården

Nu är det snart dags för Sussie att valpa. Kölistan är lång och alla kommer inte få någon valp från den här kullen. Nästa planerade är Åsas Stinta, troligen löp i november och så ett barnbarn till Trolla som jag får låna in – Maja från Kungspirans kennel. Jag sparade inget efter Trolla vilket jag ångrat länge – och så dök den här möjligheten upp. Så tacksam för det. Troligen löp januari 2022.


Kennelnamnet Attigården – 50 år i år

Åsa och jag planerar fira kennelnamnet Attigårdens 50 år under sensommaren genom att anordna ett klassiskt kaffekalas a la Willy och Folke för gamla och nya valpköpare. Under förutsättning att pandemin tillåter detta. Vi planerar och återkommer med dag.


Valpspekulanter läs här…….

Innan ni skickar mail, sms eller ringer – vi har lång kölista på kommande kullar. Och vi ställer krav på valpköparna att när dom köper en Attigårdare ska hunden få möjlighet att användas till det den är avlad för – arbete i någon form. Golden är en apporterande fågelhund – ingen sällskapshund bara. Alla valpar som kommer från kenneln måste göra mentaltest och funktionstest efter fyllda ett år och röntga både höfter och armbågar samt ögonlysas också efter ett års ålder. Många som hör av sig vet inget om rasen – så gå in på Golden retrieverklubbens hemsida och läs […]


Nellie har somnat in

Attigårdens Golden New Natalie – ägare Mona och Lennart Nordlander – har somnat in i dag. Drabbad av akut lympfon. Nellie är saknad av oss alla.