Aktuellt


Nya valpplaner

Så snart röntgenresultaten kommit in på Sudden och Bonzo i U-kullen så kan planeringen på Adibas nästa kull börja. BPH och FB-R avklarat – alla gör något med sina hundar. 2 klara viltspårchampion, två på väg. Bonzo i Norge sysslar med Rallylydnad. En kull som jag är mkt nöjd med. Hane får vi fundera lite till på – Adibas matte Evelina måste vara med på det tåget.


U-kullen och Silje

Helgen den 28 – 30 september samlades 4 st ur U-kullen och Silje för BPH fredag, spår lördag och FB-R söndag. Beteende och personlighetsbeskrivning: Silje, Sussie, Sudden och Sigge – samtliga genomförde beskrivningen med skott mkt bra Spår lördag: Doris – 1 öppenklass, Sigge godkänt anlag, Silje godkänt anlag Funktionsbeskrivning retriever söndag: Silje, Sussie, Sudden, Sigge och Doris – samtliga genomförde beskrivningen m skott mkt bra.


Sussie viltspårchampion

Sussie – Attigårdens Golden Untroubled Lady – blev viltspårchampion innan 10 månaders ålder. På bilden med domaren Anders Källström och praktikanten Alexander Olsson


Sussies första utställning 20 maj

Sussie har gjort debut i utställningsringen med den äran. BIR valp med fin kritik och hon var mkt duktig. Geila fick äntligen sitt Excellent och superbra kritik – bra visad av Anna Backe. Likaså fick Trolla Excellent.


Svarten – SEVCh Attigårdens Golden Icelander – har gått över regnsbågsbron till sin husse Hans

Den 16 mars fick Svarten somna in – lycklig in i det sista. Han somnade lugnt på min fot. Besöket var planerat för att se om det skulle gå ta bort några av hans knölar – på svansen, vid analöppningen mm. Efter ett ultraljud konstaterade vi att det var inget mer att göra åt Svarten – så jag och veterinär Åse bestämde att han skulle få somna in direkt. En fin stund fick vi tillsammans – och många härliga år. Svarten var mitt stora stöd efter att Hans gått bort. Han hade alltid åsikter om vad jag fick göra och […]


Svarten hänger med än ….

Svarten har varit på kontroll – hjärta, lungor mm helt OK – har dock en hel del knölar som jag inte vill operera bort. Och en testikeltumör. Men så länge hans humör och rymmarvilja finns kvar får han hänga med. Han är numera lös ute på gården och har bara rymt från Ewa en gång i år. Och då sprang han fort minsann.


Sussie förgyller min tillvaro med hyss varje dag

Sussie är en underbar – men otroligt påhittig valp. Det är inte många lugna stunder i huset och jag tillbringar mycket tid utomhus. Hon är duktig på att säga till när det är dags, duktig på att nå upp till allting, hålla Trolla igång med buslekar, dra fram leksaker, stjäla kläder, äta på skor och sova nära Svarten. Försöker lära henne låta bli möbler och väggar – det går så där. River man i för mycket svarar hon emot – men accepterar att göra som jag säger. Helt klart är huset sig inte likt längre.


Familjen återsamlad i Sundsvall

Nu har Ewa och Niklas flyttat in i sin lägenhet på Skönsberg och börjat sina arbeten på Nobina. Det är så skönt att veta att dom finns här – och att vi kan träffas utan att det ska resas långa sträckor. Inflyttningen tar lite tid – det är många kartonger att packa upp. Så en tid till får jag ha lite prylar inneboende – men det känns bara bra. Ser fram emot julen i år – även om Niklas föräldrar fick resavstånd nu. Så Välkommen hem!


Vår vän och valpköpare Torsten Bergner har somnat in

Torsten har varit en vän i många år. Han och hans Maj köpte en schäfer av oss för länge sedan – Bitte. Och sen tog dom hand om vår Akjas Atti när hon behövde ett nytt hem. Torsten och Hans hade en utväxt på en björk – en rigel – som dom sparade i alla år för att den skulle bli stor nog för en jätteskål som Torsten skulle snida till. Rigeln mättes noga och sparades. Rigeln är kvar – men nu finns varken Hans eller Torsten. Så den får vara kvar som ett minnesmärke över två varma, fina människor. […]


U-barnen 6 veckor

[ Valparna växer och är väldigt rörliga och busiga. Har inte bajsat i valplyan en enda gång sedan dom var 4 veckor. Har bråttom ut att göra ifrån sig så fort jag öppnar luckan till rastgården. Är ute och springer minst 2 ggr per dag – och börjar få ganska stort revir. Busar med mamma som verkligen har koll på småttingarna. Eftersom dom som ska ha valparna inte kan komma så ofta eller inte alls – så är det skönt med alla besök hos valparna. Speciellt barnen som kommer. Fast nu är tänderna onödigt vassa – mina byxben får utstå […]


Trevlig resa till Norge

Förra veckan var jag till Soknedal söder om Trondheim och valde ut den valp som ska till Attigårdens kennel – men bo hos fodervärd i Östersund. Nyhuslias Madicken – Silje – efter Sara från vår Q-kull och vackra Jeppe. En spännande kombination som jag hoppas mycket på.