Aktuellt


Kennelnamnet Attigården – 50 år i år

Åsa och jag planerar fira kennelnamnet Attigårdens 50 år under sensommaren genom att anordna ett klassiskt kaffekalas a la Willy och Folke för gamla och nya valpköpare. Under förutsättning att pandemin tillåter detta. Vi planerar och återkommer med dag.


Valpspekulanter läs här…….

Innan ni skickar mail, sms eller ringer – vi har lång kölista på kommande kullar. Och vi ställer krav på valpköparna att när dom köper en Attigårdare ska hunden få möjlighet att användas till det den är avlad för – arbete i någon form. Golden är en apporterande fågelhund – ingen sällskapshund bara. Alla valpar som kommer från kenneln måste göra mentaltest och funktionstest efter fyllda ett år och röntga både höfter och armbågar samt ögonlysas också efter ett års ålder. Många som hör av sig vet inget om rasen – så gå in på Golden retrieverklubbens hemsida och läs […]


Nellie har somnat in

Attigårdens Golden New Natalie – ägare Mona och Lennart Nordlander – har somnat in i dag. Drabbad av akut lympfon. Nellie är saknad av oss alla.


Della har nytt hem

Della – Spring Lake Sweet Della – har nu flyttat till sitt nya hem i Uppsala. Mamma Tiffy fick följa med också. Lycka till önskar vi den nya ägaren.


Min vän Erica fattas oss

MIn vän Erica Raitio har gått bort i Covid-19. Alldeles onödigt och väldigt tragiskt. Mina tankar går till dottern Martina och övrig familj. Ericas valp Della kom till mig när Erica insjuknade – och stannar kvar så länge det behövs. En härlig valp med mycket go.


Meja har vandrat över regnbågsbron

Den 15 oktober fick SEVCh Attigårdens Golden Mighty Mirage – Meja – vandra över regnbågsbron. Hon blev 11,5 år. Meja saknas av först och främst matte Marie Reutne men också av oss alla på Attigården. Meja var mamma till vår Q-kull.


Trolla 11 år

Den 6.10 fyllde Trolla – SEVCh Samrons the Show Must go On – 11 år. Hon bär sin ålder med heder.


Wille är nu i USA

Den 12.7 gick flyget för Wille med matte Marie och lillmatte Klara till San-Fransisco. Han har nu varit i sitt nya hem i 14 dagar. Värmen var lite tuff för honom i början – men nu går det bra. Han har fått en egen pool att ligga i. Resan gick väldigt bra – Wille är en duktig kille. Saknar honom – men vet att han har det bra i sitt nya hem.


FB-R och BPH för V-kullen

Nu har 6 st i V-kullen genomfört BPH och 5 st FB-R. Vittra, Alba, Evita, Toke, Uffe och Rolex har gjort BPH. Alla utom Vittra FB-R. Övriga syskon kommer efter. Alla utom Vittra, Rolex och Liesel röntgade ua. Och nästa alla ögonlysta ua.


Astrid har vandrat över regnbågsbron

Den 29 juni fick Astrid – SEVCh Poetry’s Secret Star – mamma till vår T-kull – vandra över regnbågsbron. Akut pyometra. Tack Karin och Anders Söderlund för att ni gav Astrid ett fint hundliv.


Alla valpintresserade – 2021 gäller!

Det är ett enormt intresse för goldenvalpar just nu. Jag hinner inte svara alla hugade spekulanter och ber istället att ni har koll på hemsidan – när det är något på gång kommer det att synas här! Läs mer under valpar