Om Attigårdens kennel


Attigården är inte bara hundar. Vi tillsammans med våra valpköpare och andra hundälskare är en väldigt stor familj. Förutom på kurser, tävlingar, prov och utställningar ses vi också varje sommar och tränar, leker och umgås på vårt årliga läger.

Familjen består av Hans och Solveig, vår dotter Ewa och hennes sambo Niklas samt Ewas son Fabian. I familjen finns också Tobias och Anna - barn till Ewas förra make Morgan. Likaså har vi Amanda med familj i Göteborg. Amanda är dotter till kollegor till oss - och har funnits som en viktig del av vår familj sedan hon föddes. Vi har också fyra extra barnbarn i Östersund - Adam, Lucas, Elias och Freja - Camilla Hanssons barn. Camilla är en före detta valpköpare som blev kvar hos oss som extrabarn.

Attigården är också vårt hus och den plats där vår familj samlas. Huset är byggt 1868 och har en historia kopplad till Tunadals sågverk. Huset köptes omkring 1960 av Hans föräldrar för att bli Erikssons Hundpensionat. Attigården ligger vid sidan om vägen till Alnön.

Vi har nära till skog och till natur. 1975 byggde vi ett hus i anslutning till Attigården för att kunna hjälpa Hans föräldrar med hundpensionatet och kenneln. 1984 när dom bestämde sig för att flytta till en lägenhet så köpte vi Attigården och sålde därmed vårt hus till en underbar familj - Lilliesköld. Dom bästa grannar man kan ha.

Förutom Attigården så har vi också ett litet lantbruk i Storåsen, Jämtland som är Solveigs föräldrahem. Vi är där så ofta vi kan, inte minst för älgjaktens skull. Det är vårt andningshål. Där finns lugnet i tillvaron samt vår härliga granne Eivor Reutne samt Svartens bror Nelson.

Svarten med husse Hans Eriksson