Äldre inlägg


Under årens lopp har det blivit många inlägg gjorda om vad som hänt och vad som är på gång att hända.

I samband med vår nya webbplats görs strukturen om men vi vill ändå ge dig som besökare möjlighet att ta del av äldre information.

Observera att vi valt att enbart spara texten. Det innebär att de bilder som hänvisas inte visas. Även länkar kan vara brutna. Vi ber om överseende med det.

Letar du efter någon bild som funnits med på vår gamla webbplats är du välkommen att kontakta oss, kanske finns de kvar i våra gömmor. attigarden@telia.com

 

Inlägg från vår gamla webbplats

2015-06-03 Nya bilder på Astrid och valparna på T-kullens sida

2015-06-02 Vår vän o kompis Jens, vi saknar dig

2015-04-20 Fler bilder på Astrid och valparna på T-kullens sida

2015-04-13 Bilder på Astrid och valparna på T-kullens sida

2015-04-07 Läs mer om de nya valparna på T-kullens sida

2015-04-07 Geila hälsar på hos valparna och passar på att leka med Trollas tomte.

2015-04-06 Idag på morgonen, på Astrids 3-årsdag föddes hennes valpar, 3 hanar och 3 tikar.

2015-04-06 Mårran spanar in fiender bakom en klippa – jobbar åt SÄPO

2015-04-01 Planerar läger 8-9 augusti. Exempel på aktiviteter: Utställning, kanske prova på rallylydnad, viltspår. Skriv till attigarden@telia.com och meddela ditt intresse.

2015-03-31 Idag fyller Jolly-kullen (Tassas valpar) 9 år. Grattis från oss!

2015-03-31 Vi vill önska alla en riktigt GOD och GLAD PÅSK!

2015-03-20 Astrid är dräktig – beräknad valpning helgen efter påsk. Vi hälsar välkommen in i Attigårdengänget Geila (se bild) – Made My Way Xmas Joy. Geila bor hos Maria Forsberg. Vi grattar Adiba och matte Evelina till ännu en BIR-rosett. Denna gång i Sollefteå – fin kritik av domaren Kerstin Henriksson.
Hemsidan ska göras om – jobbet pågår. Till dess vi har en ny sida ute så blir det lite hjälplig uppdatering av den gamla.

2015-02-24 Nu går den gamla hemsidan i graven – uppdateras alltså inte längre. Men den går att läsa förstås. Ni som väntar på besked om Astrid är dräktig får veta det via mail. Och S-kullen får sitt 1-årsgrattis nu – I förskott. Svarten ska visst bli morfar i Norge också – Rose från Soltrollets kennel är parad.

På lördag kommer Made My Way Xmas Joy hem till Maria m familj i Matfors. Spännande att se vad det ska bli av den tösen. Bilderna får komma på den nya hemsidan.

2015-02-15 Grattis till Svarten-barnen Soltrollets Golden Non Stop (Affe) – vinnare av SSRKs Sundsvallssektionens vandringspris Lyckans VP till mest jaktmeriterade spaniel eller retriever för andra året – förare i år husse Mikael Eriksson samt till LP1 Idkas Quentin – Ture, ägare och förare Robert Boman, som tagit hem GRK Västerbottensektionens vandringspris Allroundgolden för got – dvs 3e året som vinnare.

Gårdagens Open Show resulterade i att Malte – LPI LPII Attigårdens Golden Really Cool ägare Maimu Melander vann sin klass med HP och blev reserv bästa hane, alla S-barnen – 4 st – som ställdes ut gjorde det med bra kritik och duktiga ägare- förare och Mårran och Figge gjorde bra ifrån sig också – men ingen fick HP.

Nu närmar sig dagen när hemsidan inte kan uppdateras längre – ny är på gång med det blir nog ett litet glapp.

2015-02-10 Svarten ska bli farfar – tiden går fort. SEVCh NOVCh Attigårdens Golden Ozzy Osborne har parat en tik. Hemsidan kommer nog att ligga nere en tid – den måste återskapas till en annan webkreatör vilket verkar lite krångligt – men med lite klurande ska det säkert gå.

2015-02-05 Äntligen – Astrid är parad – det tog tid men till slut så var det dags sa Bruno. Nu håller vi alla tummar för att det blir valpar i början av april. Stort Tack till Åsa och Patrik för att ni ställt upp och till Åsas föräldrar för hundpassning. Ni är guld värda!

Lägret blir helgen efter midsommar – S-kullen ska beskrivas – FB-R och BPH. För övriga planerar vi aktiviteter så alla får nåt att göra. Viltspårträning kanske. Planerar också jaktinternat för intresserade – väntar bara på besked från tilltänkt instruktör.

Nu väntar renovering i huset, Open Show för några Attigårdare och så valptitt på lördag. Ska bli spännande att få se underverket. Made My Way Christmas Joy – ägare ska Maria Forsberg bli. Det är 33 år sedan Maria hämtade sin första golden hos oss. Tiden går alldeles för fort.

2015-01-11 Nytt år och nya förväntningar. Astrid dröjer med löpet men det gör inte så mycket – än! Vi får planera och fundera så länge – men en T-kull ska det bli. I början av mars hämtar vi hem lilla Xmas Joy – Geila till Maria. En bra födelsedagspresent får vi hoppas. Planeringen för 2015 vad gäller läger mm kommer snart. Väntar på offert från Österström.

2014-12-29 Vi vill önska er alla ett Gott Nytt År och ser fram emot valpar, läger och kanske ett jaktinternat också. Vi gläds med Karin och Anders – Astrids husse och matte – som nu har fått träffa sitt barnbarn – lilla Linnea. Vår julafton firade vi lördag fore jul när Eva och Fabian med respektive var hemma. Rätta julafton tillbringade vi som vanligt med Anja – en kär tradition. Nu väntar Storåsen på oss och 4 hundar – Strul och Minna är hos oss över nyår.

2014-12-15 Det lackar mot jul och julbrevet är på gång med mailen. Vi väntar på Astrids löp vilket verkar dröja. Svea är här och Adiba och Zingo har hälsat på oss. Annars är det lugnt på hundfronten. Vi hoppas att ni alla får en lugn och skön och lång julledighet.

2014-11-26 Vissa kvällar är tyngre än andra. Ikväll har Lufsen – Attigårdens Golden Mighty Rambler – ägare Tony Öhman, Bollsta, somnat in. Lufsen drabbades av någon cancerform i halsen – och orkade inte med den operation som hade krävts. Vi sörjer med Tony, Anna och Jens. Nu får Butler ta vid som husses jaktkompis.

2014-11-23 Nu sörjer vi världens bästa Sigge Hill, Camilla Hanssons underbara goldenhanne från Vassruggens N-kull – en riktig allroundgolden – duktig apportör, bra älghund och eftersökshund. Sigge får nu träffa Tassa i hundhimlen. Svea är här hos igen några dagar – så nu har Trolla en kompis att busa med.

2014-11-15  I veckan som var fick vi ett fint diplom från Hundskolan i Oslo med bild på Dean och hans nya matte – eller brukare som man sager i Norge. Det kändes fint att få ett officiellt tack för att dom fick köpa Dean av oss. Glädjande nyheter också – sista tiken i R-kullen röntgad med A-höfter och ua fram. En bra kombination m a o – Trolla och Bruno!

2014-11-05  Idag fick vi besked från Hundskolen i Oslo att Dean från vår P-kull (Svarten- Alice) klarat sista examen tillsammans med sin brukare – så nu blir han ögon åt en tjej på 25år. Vi gläder oss åt att ha fött upp denna underbara hund och är tacksamma för engagemanget från hans fodervärd Heidi och från Hundeskolens kontaktperson Reidun. Vi får all information vi behöver om Dean. 

2014-11-04 Grattis – Malte och Maimu – nu är LPII också klart. Vilket ekipage. Grattis också till Adiba och Evelina – HP och BIR på kennelklubbens valputställning i lördags. Ni är bara så duktiga! Vår kära Astrid har inte börjat löpa än – men det borde närma sig. Nu kan hon vänta nån vecka för jag ska ut i världen igen och jobba. Just nu har vi lilla Svea boende hos oss – en riktig liten pärla – frimodig och lekfull men kan koppla av när inget händer.

2014-10-19 Först – Grattis till Q-kullen efter Kim och Meja – 2 år den 18.10. Tiden går. Så en liten uppdatering av helgens drama hos familjen Eriksson. Jakt på Storåsen var temat för helgen. Och som brukligt är efter slut på jakten så ska Trolla och Svarten ut och rastas ordentligt i skogen. Så även denna lördag. Men någon gick väldigt snett – båda två snurrade kring min fötter och jag körde iväg dom för att uträtta sina behov. Då klack det till i Svartens huvud – vi drar efter dom här färska älgspåren sa han tydligt till Trolla. Jag visslade, ropade. körde omkring med bilen och tutade – Inga hundar kom. Ringde efter Hans som också gav sig ut på småvägar för att lyssna och locka, Inga hundar. KLockan gick – det här började 15.30 – det blev mörkt – Inga hundar. Vi la ut en fäll där jag släppt ut dom. Körde omkring , kontaktade vänner och grannbyar. Natten gick och ingen sömn för oss. Vi åkte åt olika håll hela natten. Totalt körde vi ca 60 mil för att leta efter vovvarna. Söndagmorgon fortsatte sökandet. Hans gick ner till en fors som vi var rädda att dom hamnat i. Jag spårade vägen där dom stack.  Fler grannbyar kontaktades – Facebook är bra att ha en sån här gång. Tack Lotten Sandelin som släppte in mig i Kälarnegruppens Facebook. Fler engagerade människor har jag aldrig tidigare stött på. Tack till er alla för ert stöd. Vid 11 tiden på söndag åkte jag än en gång till en liten by på andra sidan Gimån. Hans var dit på lördagkväll också. Mellan platsen där dom stuckit iväg och byn finns en strid fors. Där trodde vi att dom slutat sina dagar. Eller att dom stött på björn och dragit långt bort. Men när jag kom till sista huset i byn Gustafsnäs och stog och pratade med damen som bor där ringde min telefon. Välsignade mobil en sån gang. Det var en dam i grannbyn Ösjön som fått besök av Trolla och Svarten vid 10-tiden. Trötta och blöta hundar som hon tog in och gav lite mat och vatten. Sen ringde hon och kollade vems hundarna var – och ringde mig. Jag har nog inte gråtit så mycket av glädje som då. Ringde Hans som åkt och tankat sin bil – han blev lika glad och lycklig. Det gick fort att köra tillbaka mot Storåsen kan jag lova. Två lyckliga hundar hoppade in i min bil. Sen har dom i stort sett sovit. När vi kom hem nu i em till Sundsvall fick dom mat – förra gången dom åt riktigt var på lördag morgon 5.30. Så snacka om att maten gick fort ner. Nu sover dom nöjda att vara hemma igen. Svarten är stel i sina leder – han är ju snart 10 år. Ett lyckligt slut på en hemsk upplevelse. Nu ska här sovas igen all förlorad sömn. Än en gång – tackalla för support och stöd detta hemska dygn.

2014-10-08 Attigårdens Golden Perfect Master – Dean –har idag klarat sin examen som ledarhund! Stort tack till Heidi som fostrat honom och till hans tränare som lyckats så bra med att göra honom till någons ögon och vän. Vi är stolta över er. Svarten och Alice avkommor visar framfötterna.

2014-10-02 Grattis P-kullen efter Alice och Svarten – 2 år idag. Och Grattis till Svartendottern Mira och matte Victoria – SVCh!

2014-09-28 Grattis Micke och Affe till 2 pris nkl på jaktprovet igår. Och även till Ture och husse Robert – 3 pris första starten i öppenklass. Svarten är så stolt över sina söner. Figge och Åsa blev utan pris men kommer igen starkt till våren. Idag har vi klarat av viltspår med SSRKs valpkurs – och valpträff med några ur S-kullen. Roligt med viltspåren – alla hundar var så duktiga. Igår hade jag en funktionsbeskrivning för 2 golden – (FB-R) – en Peruddens hane och en tik från Made My Way – mycket trevliga hundar med rätta goldengnistan!

2014-09-25 Grattis Mikael Selander och SEVCh LPI RLD-N Attigårdens Golden Odie Nr Two – guldOdie – nu är viltspårchampionatet i hamn. Idag är Svea dagbarn hos oss – en underbart snäll tik – men med mycket energi.

2014-09-21 BPH för Milo (Really kullen ) och Märta (P-kullen). Båda har genomfört BPH även om det var skillnader i reaktioner. Milo är lika intensive som sina syskon – full spead hela tiden oavsett om det hander otäcka saker eller roliga. Åsa och Figge samt Aslaug och Shanti har jaktprovat. Åsa och Figge gjorde 2 dagars bra jobb men det räckte  inte till pris. Figge fick funktionärernas pris på lördag – en uppmuntran. Shanti hade det bara kul och tyckte nog att det där med lydnad var överreklamerat. Adiba var hos oss i lördags – en söt tik med mycket egen vilja. Och trevlig! Strul åkte på kollo igen – så nu får Trolla ha det tråkigt med gamle Svarten.

2014-09-07 Grattis Malte och Maimu – 182 p Lydnadsklass 2 och ett första pris! Figge fick Excellent på utställningen i Vännäs och blev 2:a i klassen.

2014-09-06 Idag får vi gratulera Mikael Selander och RLD N Attigårdens Golden Odie nr Two till LP1:an. Bra jobbat! Uppdaterat massor med sidor – bl a tikar och några kullar. Den 28.9 är det valpträff för S-kullen – med viltspårskurs samtidigt.

2014-09-03 Hemma igen efter älgjakt och pannrivning på Storåsen. Ett lite sent Grattis till S-kullen – San barnen – som nu passerat 6 månader. Och så sörjer vi tillsammans med Magnus, Anna, Jonna och Josefin och Kenai att Attigårdens Golden Elegant Emil, har somnat in – 13 år och 2 månader gammal. Kenai kommer nog att sakna sin extrapappa. Stort Grattis till Maimu Melander och LPI Attigårdens Golden Really Cool, 1 pris Lkl II 171 p första starten. Den Malte han kan han och matte också! Förfrågningar om våra valpplaner börja komma – lovar att uppdatera valpsidan snart.

2014-08-24 Grattis Micke – till årets bedrift! Startat Affe – Soltrollets Golden Non Stop – (Svartenbarn) idag i nybörjarklass på jaktprovet i Lit. Micke har aldrig fort hund på prov förut – men kammar hem ett första pris direkt. Jättebra gjort av både förare och hund. Shanti från R-kullen har varit på utställning 2 dagar – VG med jättefin kritik båda dagarna. Lite fel färg tydligen – svårt med mörka hundar i Norge.

2014-08-21 Våra valpplaner: SEVCh Poetry’s Secret Star – Astrid – ska paras nästa löp –  med Bruno – Svensk lydnadschampion ELIT LPI LPII Lanjelin’s Mercurius . Bruno är pappa till vår R-kull. Astrid ska löpa nu i höst – men vi håller tummarna för att hon väntar till i november. Trolla får vänta till vårens/sommarens  löp -och Attigårdens Golden O-Tascha till våren också. Planen var nu i höst för Tascha – men vi har bestämt oss för att vänta till nästa år. Valparna efter Astrid och Bruno bör bli lika bra som R-kullen mentalt och arbetsmässigt. Och även vackra – dual purpose!

2014-08-21 Vi fick besked om att Hobbe från vår D-kull somnade in den 8 augusti. Tack Bibbi Ärleryd för det fina liv som Hobbe fick. Han var hos oss på besök förra hösten. Nästa vecka så ska jag genomföra en funktionsbeskrivning – FB-R för 5 hundar på Alnön. Spännande och kul att få komma igång som beskrivare. Tyvärr ingen golden – men bra att även vår Goldensektion får anordna en beskrivning.

2014-08-14 Oväntat besök ikväll. Atlas – från vår F-kull efter Wilja och James – med husse och matte. Atlas är 12,5 år – pigg för åldern. Trolla – från vår D-kull efter Ajja och Pluto – somnade in tidigare i sommar. Tack Emmy Ivarsson för att du gav Trolla ett så fint liv. Trolla blev över 13 år hon också. Kvar från D-kullen är nu Wilbur som finns i Umeå hos Veronica. Vi måste väl också skryta över vår filmstjärna i Norge – Shakira från årets kull. Hon har debuterat i en reklamfilm. Kul!

2014-08-11 Grattis LPI Attigårdens Golden Really Cool, Malte – ägare och förare Maimu Melander. Ni fixade snabbt LPI – Malte är bara 16 månader. Och så till helgens övningar – Goldenspecialen i Trehörningsjö. Workingtest: SEVCh Attigårdens Golden Quite a Fighter, Figge och Åsa Eriksson, 3 pris nkl första starten. Utmärkt typ på utställningen. Soltrollets Golden Nonstop, 3 pris nkl och en fin 8 placering i jaktklass på utställningen. Micke gjorde en strålande insats i utställningsringen – debut. Svarten – SEVCh Attigårdens Golden Icelander vann veteranklassen på utställningen m HP. Och vi hade en fin avelsgrupp efter Svarten m HP. Svartenbarnen Idkas Quintin, Ture m ägare Robert Bohman, 1 pris WT öppen klass och Svartendottern vackra Dåmigs Goldengarbo, 2 pris WT nkl  första starten – ägare och förare Ingrid Andersson. Bra placeringar på DP för båda. Leo – Svartensonen från High Coast, 2 maiden på utställningen – ägare Ylva Sjödin. Och så lilla Adiba – och Evelina , 3 m HP i sin valpklass. Stiligt gjort av er alla. Det var en trevlig helg i goda vänners lag. Camilla och Mozart camperade ihop med Svarten och mig. Några fina skogsturer med gossarna så dom fick rasa av sig. Och ett bra arrangemang av Ångermanlands och Västerbottens sektioner! Norrland kan!!!! Bilder kommer på Goldenklubbens hemsida och på Goldengrabbarnas hemsida från eventet.

Fabian har nu jobbat klart och åkt hem inför skolstarten – lite tomt är det allt. Och Ewa får åka hem tisdagkväll från sitt arbete vid branden i Västmanland några dagar. Morgan är redan hemma men ska tillbaka. Tur att det finns Frivilligorganisationer när det krisar i landet. Nu väntar en tur till Falun med Fabians packning och sen är det nära älgjakten för oss. Tack Marie för att Trolla fick bo hos dig i helgen. Hon kom hem och var inte så lite stöddig mot Svarten. Strul bor fortfarande kvar och Annika och mamma Minna. En hälsning kom från Bruna också i helgen – Gudrun på Idkas kennel bor granne och vet att Bruna har det kalasbra. Känns skönt att veta.

2014-07-24 Grattis SEVCh Attigårdens Golden Quite a Fighter – Figge – till viltspårchampionatet. En av våra heta sommardagar slet vi tillsammans ihop sista första priset – det värsta spårprov jag gjort. Mer än 30 grader varmt – på sina ställen på hygget säkert 35. Figge sökte skugga flera gånger – stannade och pustade vilket behövdes. Men gjorde sin hemläxa och hittade en stor fin rådjursklöv som han stolt bar till bilen där han la sig ner i diket. Jag var på väg att ge upp faktiskt – men Figge spårade på bara. Och så måste vi gratta vår jätteduktiga valpköpare och fodervärd Evelina Sjö – ännu en framgång med Adiba. Också i sommarvärmen. Placerade sig 4 av 20 valpar med toppenkritik och manga rosetter och priser. Elegant värre! Nu den 30 juli fyller vår E-kull 13 år – några finns fortfarande i livet. Grattis i förskott.

2014-07-17  Grattis till O-kullen – 3 år idag. Tiden går. Idag har vi dömt viltspår tidigt på morgonen innan värmen kom – en basset petit som blev champion och en basset fauve som fick sin första etta. Bra spårhundar. Svea från årets valpkull har varit hem och hälsat på och retat Svarten och Trolla lite. En pigg och livlig liten fröken – mycket lik sin mamma Nilla. Nu väntar en resa till Falun för mig – Fabian ska hem over helgen på motorcykelträff. Ser fram emot att träffa Eva – det blir långt emellan numera.

2014-07-15 Grattis Åsa och Figge – CK och klassvinst på Alfta-utställningen. Svarten och Tascha fick nöja sig med VG – och Sigrid ett G – mörka hundar gjorde ingen succé hos den polske dommaren. Så dålig kritik har Svarten aldrig fått. Taschas kritik var helt OK – men färgen fel. Man lär så länge man lever. En eloge till Hälsingslands KK för bärhjälpen. Vilka trevliga ungdomar man anlitat. Figge m mig bakom sig har idag tagit sin andra etta öppenklass viltspår. En till så! Han är rolig att spåra med – nyfiken som bara den på allt som finns i skogen och säker på vart spåret finns.

 En bild på Jens (Tony Öhmans son) från Skulefestivalen där han uppträdde .

2014-07-07 Tack alla ni som gjorde att årets Attigårdenläger kunde genomföras utan problem. Vi hade ett nytt koncept i år – nya FB-R samt BPH. FB-R genomfördes för Meja och Mimmi, Shanti, Mille, Malte, Molly och Lava samt Anna Holters härliga Labrador Bobby. Resultatet kommer på Hunddata så småningom. Tack Anna Holter, Camilla Lee, Anna Backe, Marie Reutne och Camilla Hansson som genomförde FB-R. Jag fick äran att beskriva labben. Anette Lövgren hade information och lite övningar av apportering för dom som inte vara med på FB-R. Lördagens middag vara trevlig och vi hade roligt som vanligt. Söndagen var vikt för BPH för R-kullen och Trollas bror Bilbo sam Daisy från Q-kullen. Tyvärr fick Daisy bryta – löpningen som kom idag störde nog henne redan igår. Men det går fler tåg! Ur R-kullen så har vi nu kvar Milo som tyvärr är halt, att beskriva – samt Rocky som inte kunde göra FB-R på lördag. 3 st av årets valpar deltog och fick en duvning av Roger och mamma Nilla på lördag i vattenarbete och på söndag av Åsa med apportering. Där vara även några ur R-kullen med och visade goda takter. Vi är oerhört tacksamma för att ni valpköpare alltid kommer när vi ropar på er! Även vår norska vänner som långt att åka. Shanti åkte vidare nyklippt och vacker på söndagkväll. Kvar har vi förutom en massa fikabröd så även ett par solglasögon. Jag har sovit ut och tvättat flera maskiner tvätt.Tack också till vår husvakt – Terese som gjorde så att vi kunde lämna huset och Svarten i lugn och ro. Andra generationen som ställer upp för oss. Tiden går! Jag hann också med att utbilda mig till BPH närmande person – så nu kan jag ställa upp för klubben igen.(Timrå BHK).

Bilder kommer säkert när Micke hunnit tömma kameran – själv tog vi inte ett kort! Håll ögonen på Goldengrabbarnas hemsida.

2014-06-29 Grattis – Evelina och Adiba har gjort debut i utställningsringen på Höga Kusten Game Fair. HP första försöket – inte illa. Figge och Åsa fick också HP och 3a i gruppen. PM till FB-R och BPH är utskickade. Vi blir en mindre skara i år på lägret – men inte desto mindre viktig. Ser fram emot att att få se R-kullen och även Q-kullen m fl i aktion två dagar. Ingen utställning i år – men det tar vi igen nån annan gång. Svarten har haft besök av ett antal holländare som föll pladask för hans charm. Han har en räv bakom örat den killen – vet hur man visar upp sin allra bästa sida och hur man fungerar som fotvärmare under matsalsbordet – där man inte får vara. Röntgenresultatet efter Trolla och Brunos kull är superbra – det blev en bra combination. Återstår en tik att röntga bara (i Sverige). Malte och Odie kämpar på i lydnasklass 1 – nära LP för båda.

2014-06-18 Idag har Figge och jag gått första öppenklass spåret och fått ett första pris. Innan juli är slut ska championatet vara på plats. Sara – Q-kullen – bor med matte Eli-Kristin utanför Trondheim – har fått bronsmedalj i lydnad. Bra gjort! Shanti från R-kullen har gjort anlagsprov för jakt – missade tyvärr fotgåendet men fixade apportering och skott.

2014-06-16 Nu har vi hälsat på Figges barn på High Coast Kennel – se mer på Goldengrabbarnas hemsida. Vackra, kraftiga valpar med mycket vackra huvuden och bra pigment. Själv har jag tittat på andra djur idag – se bilden här bredvid. Häftigt att stå bara 5 m från en varghane. Lägret närmar sig – någon som inte anmält har tid än att göra detta. Listan är inte klar än.

2014-06-09 Grattis till vår H-kull som den 10.6 fyller 10 år! Hampus ur vår D-kull har somnat in – 13 år och 2 månader gammal. Tack till matte Solveig Granberg för att du skött om honom så bra! Grattis till vår dotter Eva som oväntat fått ett nytt jobb – spännande och lovande. Och många saker hände i helgen – Adiba fick vara med i kyrkan när lillhusse konfirmerades. Inte illa – den hunden får miljöträning så det heter duga!

2014-06-08 En händelserik helg är till ända. Grattis till Anna Eriksson och Tobias Tegström-Olsson som båda klarat av 3 års hårda studier och nu har sina examen – HR-vetare resp förskollärare. Grattis till Åsa och Figge – CK och vinst I ukl igen. Och Affe fick ett VG i jaktklass. Roger och Monikas Amanda är nu döpt – lördag i Tynderö kyrka. Ett fint och lättsamt dop. Och Roger toppade helgen med att tillsammans med Nilla – SEVCh Attigårdens Golden New Neelee,vinna joggingklassen av Hundlöpet på Södra Berget. Fabian har klarat av sin praktik och är på väg hem tillsammans med Eva som varit hemma över helgen. Huset är ganska tomt – fast vi har ju Indragårdens Mozart att ta hand om några dagar till medan matte Camilla och barnen är i Turkiet.

2014-05-29 Grattis Amanda och Jonas till lille Folke – lite sent men bättre sent än aldrig. Amanda är vår ”extra”dotter i Göteborg.

2014-05-28 Grattis Maimu och Malte – 1 pris Lkl I första starten! Malte är från vår R-kull. Grattis också Michael och Odie – 3.e pris på samma tävling. Och så glädjande besked från Rocky – R-kullen – A-höfter och fri fram. Nu väntar vi hem Strul och mamma Minna några dagar. Ev blir det en liten tur till Storåsen för att klippa gräset på lördag.

2014-05-25 Grattis Åsa och Figge – 3 bästa hane med reservcert, Marie och Mimmi – 1 unghundsklass med CK och så vår Trolla som fick excellent. Tack Åsa för att du tog henne med till Östersund. Kenai har åkt hem – vi får andas ut lite innan Mozart kommer på besök. Svarten har återtagit sin soffa och sin husse.

Jag har fått en rejäl uppfräschning av FB-R – igår I Ö-vik. Cilla och Hanna gör ett bra jobb med att utbilda nya testledare. Vi måste komma igång med beskrivningarna nu när det finns så många testledare och funktionärer att tillgå.

Grattis till Idkas kennel och 8 valpar. Svarten är morfar igen och Minna farmor. 4 tikar och 4 hanar – en bra fördelning. Grattis också till Figges godkända anlagsprov viltspår – även om jag själv gick som förare. Han har nästan Svartens anlag för spår. Nu kör vi på mot championet.

Glöm inte anmäla till lägret – 15.6 sista dagen!

2014-05-19 Nu har Butler, Rollo och Sigrid genomfört BPH med godkänd skott-prövning. Vi har Kenai hemma en vecka – vilken liten pärla till valp. Tuff och framåt och en liten pest enligt Svarten och Trolla. Väntar nu på sin syster Svea som ska komma hem på besök. Vår Dean ur P-kullen är godkänd som ledarhund för synskadad och ska snart flytta till sin brukare. Vi är stolta över att ha fött upp en golden som får en sån viktig uppgift. Nu ser vi framemot att nästa hund vi levererat till Hundeskolen Veivisaren ur S-kullen också blir lika framgångsrik. Med en sådan bra fodervärd som Heidi så kan det nog bara gå bra!

2014-05-12 Grattis Michael Selander med Guld-Odie , RLDN Attigårdens Golden Odie nr Two – första pris i lydnadsklass I i Njurunda. Vi ser fram emot LPI. Grattis också i förtid till R-kullen som fyller 1 år den 15 maj. Tiden bara rusar iväg.

2014-05-11 Grattis I-kullen som idag fyller 9 år. Svarten firade med korvtårta tillsammans med sin bror Nelson, Trolla, Meja och Mimmi på Storåsen. Vi gratulerar också Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter – som blev pappa i onsdags – Asta på kennel High Coast fick 3 valpar. 2 tikar och en hane. Våra S-barn har så här långt skött sig bra hos sina nya familjer. Nilla saknar nog sina små – hon matvägrar men är livlig och glad och gillar som vanligt att jobba med husse Roger. Strul är fortfarande på kollo hos mamma Minna – men snart ska hon komma hem – hon är saknad inte minst av Fabain som för närvarande bor hos oss i Sundsvall och gör sin praktik i 5 veckor.

2014-05-04 Nu har alla valpar levererats till sina nya hem. Väntar bara på att få höra hur lilla Shakira klarat flygresan och 2,5 timme i bil till Oslo. Övriga har det gått bra för. Nilla är hemma hos sig – något deprimerad och trött. Saknar henne redan. Vi har haft besökt ikväll av ett domarpar från Slovenien – mycket trevliga och vänliga och intresserade av både hundar och miljöfrågor. Tänk vad hundlivet kan ge nya vänner! Bilder från leveransen kommer – nu ska jag bara sova igen lite av all förlorad sömn – imorgon börjar transporten av Fabian till hans praktik på Alnön. Känns väldigt roligt att få ha honom hemma i 5 veckor.

2014-04-29 Valparna är nu fotade för sina pärmar. Och så här söt kan man vara om man bara vill

2014-04-26 Valparna blir 8 veckor imorgon. Tiden går – nu är dom ID-märkta och väntar på besiktning nästa fredag. Det känns bra att dom är här over sista april – tryggt att vara med mamma Nilla då. Inbjudan till lägret har gått ut – om ni inte fått den så maila – då är nog mailadressen felande. Nya bilder ligger nu på valparnas egen sida – S-kullen

2014-04-22 Påsken har passerat och tur är väl det. Allt konstigt verkar hända när det är påsk. Anna Nordiengs Alice åt i sig en socka – operation på påskaftonen. Yngve och Birgits Nikki fick akut opereras för systor på livmodern också påskafton. Tur att det finns jourveterinärer. Här hemma har det varit fullt ös med valptittare och så besök av Eva och Niklas. Åsa och Micke har fixat till en stor vedhög här som dom ska ta hem när det torkat på. Valparna har passerat 7 veckors dagen. Nu har hagen kommit upp ute och dom får vistas där bland agilitytunnlar och leksaker några timmar per dag. Första fågelkontakten fixad idag – se bara så stolt Sigge är över sin skata. Fler bilder ska laddas upp och läggas ut på valparnas hemsida.

2014-04-17   Glad Påsk önskar vi alla våra vänner

2014-04-13 Dagens resultat från utställningen – Figge, exc, 1jkkl, CK, 2 bästa hane med Reservcert, Rollo Exc, Butler VG, Malte VG, Trolla VG, Mimmi Exc och Odie Exc. Så vi är nöjda. Och så lille Sam – Anna och Olles staffe – BIR-valp. Valparna har nu fyllt 6 veckor – ökar bra – och är duktiga på att göra sin behov ute. Livet som städgumma har blivit något enklare. Nu får husse sköta ruljansen några dagar medan jag åker och jobbar.   

2014-04-12 Grattis till M-kullen som idag fyller hela 5 år – tiden går. Valparna har idag haft Linköpingsbesök så nu har vi bestämt vilken valp som ska till vilken ny ägare. Skönt. Valparna har varit ute på vift – reviret utökas för varje gang dom springer ute på gården. Och mamma Nilla har startat upp lektiden. Nya bilder inlagda på deras sida S-kullen.

2014-04-07 Idag är det sorg på Attigården. Vår och Jeanette Nyströms Tilda, SE VCh Attigårdens Golden Glen Livet – fick somna in efter en kort tids sjukdom. Tilda fyllde 10 år den 1 april. Vi saknar henne och tackar Jeanette och familjen för god omvårdnad. Vi glömde också gratta vår och Karins Astrid som fyllde 2 år I söndags. Vi ska också gratta vår dotter Eva som klarat teoriprovet för Jägarexamen idag. Nu väntar övningsskytte med pappa och sen så…. Valparna växer och har passerat 5 veckorsdagen – går ut och rastar sig sen I lördags -riktigt duktiga vill vi lova.  

2014-04-03 Missade D-kullens 13-årsdag 27.3. Flera kullsyskon lever än och mår bra för åldern. Wilbur, Trolla, Hampus och någon till. 6.4 fyller vår och Karin Söderlunds Astrid 2 år. Och så glädjande besked från Kennel High Coast – Asta är dräktig. S-kullens sida ska uppdateras med nya busbilder I helgen. Det går I en rasande fart nu – lek och bus och mat och bajs – standing ofta m a o. Det är dags att gå ut nu. Själv våndas jag av en värkande fot – röntgen gjord men inget svar än. Sviter efter Värmlandsresan kanske.

2014-03-29 Hemkommen från en Värmlandstripp tillsammans med Camilla för att kola på hennes nya valp fr Indragårdens kennel. Valparnas sida uppdaterad med några nya bilder S-kullen. 4 veckor imorgon – tiden går för fort. Ögonspegling hela fm imorgon – service till Kennelklubbens medlemmar.

2014-03-20 Vårdagjämning – 1 dm nysnö men värme på gång. Kolla in nästa nummer av Härliga Hund – på omslaget Mårran fr Söråker och så Yohio. Nya bilder på valparna – S-kullen

2014-03-16  Grattis till Annika Östberg och Attigårdens Golden O’Tascha – excellent på SSRKs utställning i Högbo. Tyvärr gillade domaren inte alls Figge – han fick VG och 3 i konkurrensen -första VGn sedan debuten. Så vi räknar väl det som en miss! Besökte Mille och hans familj i Högbo – Mille från R-kullen. Det var morfar Svarten upp i dagen – en stilig, välväxt kille. Valparna är 14-dagar idag – ökar som dom ska, alla har öppnat ögonen och dom tultar på ganska bra.

2014-03-14 Idag så sörjer vi Sammeli från vår Q-kull och tänker på hans familj i Umeå som mist sin bästa vän. Sammeli drabbades av fel i levern som inte gick att åtgärda. Glada besked idag från Hundeskolen – Heide som hade Dean på foder får ta valpen ur S-kullen åt skolan. Dean sköter sig bra och är på väg mot sin uppgift som förarhund – ledarhund. Vi är stolta over honom och tacksamma för det bra job som Heidi och familjen gjort för Dean.

2014-03-13 Nu har första valpen öppnat ögonen. Klorna är klippta och dom första staplande stegen är på gang. Inför lägret så är nu BPH fulltecknat – vi kan ta med några fler för nya funktionsbeskrivningen – FB-R.

2014-03-09 Grattis Åsa och Figge –Ni gjorde det igen! Utställning Strängnäs – 1 juniorklass m CK, 3e bästa hane med Reservcert. Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter – ägare Åsa Eriksson. Nya bilder inlagda på S-kullen som är en vecka idag.

2014-03-07 Nya bilder inlagda på S-kullens sida – fler kommer. Glöm inte boka lägret den 5 – 6 juli.

2014-03-02 9 st valpar födda på Attigården –  5 hanar och 4 tikar. Allt gick bra – Nilla sköter sig fint som nybliven mor. Uppdatering av S-kullens sida gör jag senare i veckan. Nu har jag arbete som väntar. Alla valpar är tingade – men vi har inte riktigt bestämt vem som ska få äran att köpa en valp ur kullen än. Det gör vi denna vecka. Lille Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter – Åsas hane – har parat en tik på kennel High Coast så där hoppas vi också på att det ska bli några barnbarn. Likaså på Kennel Idkas i Vännäs där en Svartendotter ska paras med Aero ur vår L-kull efter Minna. Spännande kombinationer båda två.

Se mer bilder på valpar och Nilla på deras egen sida – S-kullen

Lägerplaneringen pågår – klart är att det kommer en duktig instruktör för att visa lite hur man lär ut apportering – och så BPH och FB-R förstås.

2014-02-15 Open Show avklarad. Fina resultat på våra hundar – BISII valp blev Maimu Melanders hane Attigårdens Golden Really Cool – Malte, Ann Knutssons Attigårdens Golden Really Sweet Molly kom 3a I sin klass, SEVCh Attigårdens Golden Perfect Partner – Butler, ägare Tony Öhman och vi själva, 3a I sin klass, Åsas Attigårdens Golden Quite a Fighter- Figge, 2:a m HP I samma klass. Soltrollets Golden Non Stop – Affe, Åsas jaktmeriterade hane, kom 2 I sin klass. Svarten blev 2a I veteranklass. Sedan kom tikarna med Attigårdens Golden Quite a Miracle – Mårran, äg Teresia Huunaanma, 2a, SEVCh Poetry’s Secret Star- Astrid, ägare vi själva och Karin Söderlund, 2a och så Trolla – SEVCh Samrons the Show must go on – 1 HP i maiden. Avelsgrupp m HP efter Svarten, Butler, Affe, Trolla och Astrid var med. Uppfödargrupp m HP bestående av Butler, Figge, Molly och Malte. Bilder kommer hoppas jag – någon fotade säkert. Grattis till er all och Tack för att ni staller upp. Och tack till Anna Backe för utmärkt handling av Trolla och Molly. Och Anna Eriksson för utmärkt handling av Astrid.

En snabb titt på Nillas mage idag – den är ganska stor nu. Bara 2 veckor kvar.

2014-02-04 Sara – Q-kullen -är röntgad med A-höfter och A fram. Sara bor utanför Trondheim så hennes resultat syns inte på Avelsdata. Sidan Aktuellt uppdaterad.

2014-02-03 Hemkommen från en jobbig Parisvecka så är det bara att kasta sig in i hetluften igen. Först Grattis Linda och Erik – Nelsons matte och husse – till en liten tös född den 17.1. Årets läger inbokat – 5 – 6 juli i Österström. Funktionsbeskrivning /SSRK_FB) och BPH är inbokat för alla som inte gjort detta tidigare. Mer info kommer. Och en inbjudan förstås. Men boka!!!! Trolla är hemma och Strul har fått tagit bort bandaget – allt är nu som vanligt. Mimmi är frisk och kry – och mamma Meja löper liksom Mårran. Nu väntar vi på Daisy och Mimmi från Q-kullen – mycket sena i sitt första löp. Nu väntar en Osloresa och sen Bryssel och Delft – sen är det färdigrest för en tid. Skönt.

2014-01-23 Valpsidan uppdaterad – efter dagens ultraljud som var positivt.

2014-01-20 Grattis Roger och Monika – Nillas husse och matte – till en dotter – född idag 05.07. Och Grattis till Åsa och Figge – genomförd BPH m godkänt skott. Strul har opererat bort en bruten klokapsel – så hon kan inte gå annat än på 3-ben och så lös förstås – då kan hon skutta bra. Trolla bor hos Mårran till dess löpet är över. Och så har jag glömt gratta N-kullen som fyllde 4 år den 16 januari. Dean – den blivande förarhunden – ska testas i februari. Spännade! Mimmi har kennelhosta – på bättringsvägen – men vi håller oss från henne nån vecka till. Meja har klarat sig utan hosta.

2014-01-06 Grattis idag till Annika Östberg – Tashas matte – när hon fyller jämna år! Grattisockså till Maimu Melander och Malte (R-kullen) – BIM valpklass II den 4e på VnKKs inofficiella utställning. Även Figge och Mårran deltog. Butler var halt – denna vinters isgissel för hundar och människor. Så vi missade utställningen. Huset är tomt och tyst – Eva och Fabian med kattor har åkt hem till Falun. Nu väntar vardagen igen och så väntar vi på att Nillas familj ska få tillökning snart – lillebror eller lillasyster – vem vet!

2013-12-19 Årets Julbrev (för alla som missat skicka ny mailadress) är utskickat. Du som inte fått något skicka en mailadress så kommer brevet.

Sidan Valpar uppdaterad – bra att veta för er som tingat valp. Även Aktuellt uppdaterat med planerade övningar.                                                        

2013-12-16 God Jul och Gott Nytt år önskar vi er alla!

      Tomten kommer snart …..            

2013-11-28 Idag nåddes vi av beskedet att Attigårdens Golden Elegant Ebba ägare Sandra Scott, Umea, somnat in 12 år gammal Vi har också fått besked att Attigårdens Golden Imagination, Eimy, och matte Sara fått SKKs hedersomnämnade för Årets Bragdhund. Läs mer på SKKs hemsida´.

2013-11-26 Resultat från Åre-utställningen: Lördag – Attigårdens Golden Quite a Fighter, Figge – ägare Åsa Eriksson – exc, CK , 2a bästa junior,Attigårdens Golden Quite a Mirage, Mimmi, äg Marie Reutne – VG, Attigårdens Golden Quite a Dame, Sara, ägare Eli-Kristin Enodd, VG, SEVCh Attigårdens Golden Mighty Miracle, Meja – mor till gänget – ägare Marie Reutne VG. Söndag – Figge, Mimmi och Sara excellent och Meja VG. Grattis till samtliga.

Den 28 december valpträff för R-kullen. Det ser vi fram emot.

2013-11-07 Grattis – återigen en viltspårchampion – Attigårdens Golden Perfect Partner-ägare vi själva och Tony Öhman. 4 spår och championatet klart. En bra spårhund – också efter Svarten.

2013-11-06 Glädjande resultat Poetry´s Secret Adventure – Svartens son – ägare Kerstin Persson:

27 oktober  exc  BIR jakt och BIS-4 jakt  SSRK Motala  Domare Christina Daniels
2 november  1HP jaktklass, BIS jakt  GRK Kvänum  Domare Ingrid Lundqvist
6 november   1 nkl jaktprov    Domare Monica Andersson

Vi är stolta och glada som ägare till pappan

2013-11-02 Dags för en uppdatering igen. Så här på Alla Helgons dag så kan vi väl också passa på att minnas alla våra 4-benta vänner som nu är i dom sälla jaktmarkerna. Vi har röntgat några Q-barn. Till vår och Åsa och Maries stora glädje så har både Figge och Mimmi A-höfter och fria armbågar. Nu kan träningen mot framtida jaktprov och räddningshundsprov starta. Dean ur P-kullen får fortsätta sin utbildning till ledarhund medan Doris blir kvar i sin familj. En pålagring på en armbåge gör att hon inte blir någon avelstik. Mårran har klarat anlagsklassen i viltspår och Butler är på väg mot Championatet. Odies husse har farit till Thailand för att fylla 50 – vi grattar från alla Attigårdare. Själv har jag klarat av en resa till Bukarest – jobb, hunnit med att sitta på pass och lyssna på hundskall en dag och bara njuta. Nu väntar en intensiv tid med mycket arbete – resor och möten fram till februari. Sen hoppas vi på en lugn vår med en lagom valpkull. Se mer om valp-planerna under valpar. Det är vår S-kull som väntas – och alla ska heta något som börjar på San – det har Nillas lillmatte bestämt så så får det bli.

2013-10-19 Grattis till Attigårdens Golden Odie Nr Two – ägare Michael Selan der – 1:pris lydnasklass 1 idag och godkänd anlagsklass viltspår torsdag!

2013-10-18 Q-kullen ett år. Provsvar på Nillas och Alice DNA tester för PRA GR I och II har kommit – båda två A-hundar , dvs inte anlagsbärare. Skönt. Nu går vi vidare med valpplanerna för 2014 – Nilla – SEVCh Attigårdens Golden New Neelee ska paras med Peruddens Bedårande Frej – en härlig och arbetsvillig grabb från Borlänge. Bilder finns på valpsidan..

2013-10-13 Helgens utställning avklarad – Mitt Nordenutställningen Sundsvall. Glädjande resultat – Attigårdens Golden Quite a Fighter – Figge – ägare Åsa Eriksson, 1 junior, CK, 4 bästa hane Reservcert. Attigårdens Golden Quite a Circle, Rollo, ägare Christina Lundmark – VG, 3 bästa junior. SEVCh Attigårdens Golden Ozzy Osborne, ägare Kristina Ödling- Eising, VG i öppenklass och kan därmed titulera sig Norsk Viltspårchampion. Attigårdens Golden Quite a Mirage, Mimmi, ägare Marie Reutne, Excellent och 3a i juniorklass. SEVCh Attigårdens Golden Mighty Miracle, Meja – ägare Marie Reutne, Excellent och 4 i öppen klass, Attigårdens Golden Odie nr Two, ägare Mikael Selander , VG öppen klass tikar. Och sist men inte minst uppfödargrupp placerad som 3:a m HP. Röntgenresultat för Butler, Märta och Sigrid i P-kullen, alla 3 A-höfter och ua fram. Kalasbra! Själv ska jag vila fötterna efter att stått och gått i 2 dagar på betonggolv. Glädjande idag var besöket av Karin Hemmingsson, ägare på 80-talet av Attigårdens Golden Guard. Vi har inte setts på manga år – Karin har skrivit den av Christer Sjögren insjungna låten ” Kan man älska nån på avstånd”.

2013-09-30 Grattis idag till vår senaste viltspårchampion – SEVCh Poetry’sSecret Star – Astrid – samägd med Karin Söderlund. Astrid och jag har klarat championatet på 4 starter – en anlag och 3 öppen klass. En riktig Svartendotter som spårar säkert. Syster till killen på fotot.

2013-09-29 Grattis till dom båda Svartenbarnen – Soltrollets Golden Non Stop – äg Åsa Eriksson och Poetry’s Secret Adventure – äg Kerstin Persson – båda 2 har fått 2:a pris i nybörjarklass på jaktprov i helgen. Och så sager ryktet att Solsvingens Cornelia – Svartens dam från Norge – har fått CK på sin första utställning! En Kim-dotter – och mamma till Soltrollets Golden Non Stop.

2013-09-22 Septemberjakten avklarad . Trollas klor läker sakta men säkert. Svarten och hans kära bror Nelson har fått träffas – syns nu att dom börjar gubba till sig – lunkar omkring mest när dom är tillsammans i skogen. Nu måste vi gratta Svartenbarnen från Soltrollets kennel, Rose, Sara och Shelia – duktiga hundar och ägare. Rose har klarat inträdesprov till bli både terapihund och skolhund, Sara 1.a pris lydnadsklass 3 och Shelia uppflyttning i spar. Samtliga finns i Norge.

2013-09-15 Helgens framgångar – Attigårdens Golden Odie nr Two – Guldodie kallad – tog silver på sin första rallylydnadstävling i lördags. Vi är stolta och vi antar att det är lillmatte som varit förare! Figge och Åsa har varit i farten idag – utställning i Gimo – exc juniorklass, 2:a m CK, och så Reservcacib. Figge – det är Attigårdens Golden Quite a Fighter. Och Trolla hon lyckades att bryta av den andra skarklon förra söndagkväll – så nu har hon bandage på båda frambenen – och skor på när vi ska gå ut. Inte så roligt alls för nån av oss. Nu återstår en jakthelg i September – och sedan lite vila innan Oktoberjakten börjar.

2013-09-08 Nu har vi klarat av första veckans älgjakt. Åter på Fillan – hundarna är nöjda med att vara hemma. Trollas klo-äventyr fortsätter några dagar till – byte bandage och sko på. Fast lite har hon fått vara lös och ledig när vi gjort vår dagliga skogsresa. Affe och Figge har varit på utställning – resultatet finns på Goldengrabbarnas hemsida. Själv har jag inte jagat den här veckan – för mycket passning av Trolla och dessutom en massa skräp att ta rätt på efter det stora lärkträdet som vi tagit ner på Storåsen. Dags nu också att börja planera för nästa års valpkull. Nilla star på tur – men hane har vi inte bestämt än. Grattis till Camilla Hansson som nu också är auktoriserad beskrivare för nya funktionsbeskrivningen. Nu väntar vi på material bara – sen ska vi börja provbeskriva hundar.

2013-08-25 Hemkommen från Indien och mycket trött efter en 26 timmar lång hemresa. Glada nyheter igen – Biko – P-kullen – ägare Inger Olsen, Mo i Rana – VG på sin första officiella utställning. Och Butler (P-kullen) – samägd med Tony Öhman – godkänd anlagsklass viltspår. Och så Nilla – från vår N-kull – samägd med Roger Forsberg – som igår visade tuffa takter vid test med Jägarförbundets rörliga uppstoppade björn. Skall i 15 min och ingen rädsla. Behövde inget stöd från husse alls. Dags för riktigt björnprov kanske – i Junsele. Nya bilder finns men jag måste ladda in några också. Nu väntar åter jobb och så älgjakt (för husse).

2013-08-17 Grattis till Åsa och Affe – 3 pris idag på jaktprovet i Lit. Och så har Astrid – Poetry’s Secret Star – genomfört ett mycket bra BPH. Beskrivaren ville ta med sig henne hem så bra var hon. Och jag själv har fått klartecken till att bli auktoriserad beskrivare för FB-R. Nu kan jag åka mot Indialand.

2013-08-14 Nya framgångar för Q-kullen. Sara – Attigårdens Golden Quite a Dame – ägare Eli-Kristin Enodd, Norge – excellent på första officiella utställningen. Vilken kull! Pappa Kim kan vara stolt. Nu lämnar jag Sverige en vecka för jobb i Indien – Hydrabad. Hans håller ställningarna så länge.

2013-08-05 Hemkommen från en intensiv helg – där det mesta har hänt som kan hända. Camilla och jag har varit på utbildning för att bli auktoriserade funktionsbeskrivare för SSRKs nya FB-R – officiell beskrivning från 1.12014. Vi åkte till Torsby och besökt Kim och Eros på torsdag och sen till Ulla på Vassruggens på fredag. Kursen började kl 17 fredag och slutade söndag med examination av oss 7 deltagare med 4 hundar att beskriva. Totalt beskrev vi 13 hundar – inte en enda betedde sig lika. Intressant och givande. Nya FB-R liknar mer ett MH. Och ställer tuffa krav på funktionärer och beskrivare.

Kenneln har haft framgångar också – Attigårdens Golden Quite a Fighter – Figge – Åsas hund – vann juniorklassen i Svenstavik och fick CK och blev 4 bästa hane! Vílken debut! SEVCh Attigårdens Golden Ozzy Osborne – ägare Kristina Eising-Öhrling – kan när utställningsmeriterna är på plats titulera sig NoVCh – tog ett första pris i Norge i söndags. Svartens son – Soltrollets Golden Non Stop – Affe – också Åsas hund – 2 nkl jaktprov lördag. Svartens avkommor – Berra och Wilda – som Kerstin på Poetry’s har själv -är nu båda friröntgade. Berra fick vi se på examinationen – det var en trevlig bekantskap. Snygg och duktig och rolig att se jobba. Hemresan blev även den ett äventyr- i Torsby rasade avgasröret på min bil – jakt på verkstad mm slutade i att vi fick sova över och få bilen lagad imorse. Tack till Q-star i Torsby som ställde upp fantastiskt för oss. Och imorse fick vi en överraskning till igen när jag öppnade bildörren – kvarglömd Camenbert ost i 25 graders värme luktar inte hallon. Osten gick själv nästan. Nu är vi hemma igen – Camilla snart i Lit. Sigge ska opereras imorgon bitti – tumör på ett öga. Vi håller alla tummar för honom.

2013-07-28  Grattis till Figge och handler Anna – BIS-valp på Fävikens inofficiella utställning. Domare Åke Sjöström. Både Ridde och Affe har haft ”björnkontakt” på mässområdet. Ingen drog till skogs – utan båda två var kvar vid respective björnfigur – Ridde tydligen väldigt upprörd över björnen.

2013-07-24 Grattis till Sammelis – Q-kullen – husse och matte som idag gifter sig. Vi alla Attigårdare önskar dom lycka till.

2013-07-19 R-kullens sida uppdaterad med bilder sista veckan. Grattis till Astrid om fixade godkänd anlagsklass viltspår igår – med reservmatte Solveig som förare. Resultat och bilder från lägret kommer här.  Bilder finns på Goldengrabbarnas hemsida – både från utställning och från funktionsbeskrivningen.

2013-07-14 Lägret avklarat – en kort uppdatering bara – mer kommer. Men vi kan inte vänta med att presentera Österströms vackraste hund 2013, Attigårdenlägrets vackraste golden, bästa veteran, bästa hane – Vassruggens Meglin Gjord – Kim. Titlarna får vänta. Och så en sommar bild förstås. Stort Tack till alla ni som var där och förgyllde vår tillvaro! (foto Teresia)

 Ridde, Figge,  Affe och Mårran tar sig dopp efter avslutat läger

2013-07-12 Alla valpar levererade och lägret närmar sig – så nu får hemsidan vänta på uppdatering med valparnas flyttbilder och lägrets resultat.

2013-07-04 R-kullens sida uppdaterad med 7-veckorsbilder. Huset är fullt av gäster och hundvakter. Valparna växer så det knakar – reviret utökas varje dag. Och lägret närmar sig med stormsteg. Ser fram emot att träffa gänget – bade gamla och nya Attigårdare. Pappa Brunos matte och husse har kollat in valparna och blev nöjda.

2018-06-25 R-kullens sida uppdaterad på 6-veckorsdagen. Tiden rusar så fort och snart är det leveransdags. Eva m familj kommer hem för semester nån vecka här på Fillan. Det ser vi fram emot. Aktuellt uppdaterat. Ny bild på Doris från P-kullen inlagd på första sidan. Likaså på Astrid och Karin.

2013-06-18  R-kullens sida uppdaterad med porträtt idag på 5-veckorsdagen. Grattis till Figge och Åsa – än en gång BIR-valp , Vännäs 16.6. Och Affe VG på samma utställning och 1 jaktklass.

2013-06-10  Grattis till våra H-hundar e Ajja och James Bond – 9 år idag.

2013-06-09 R-kullens sida uppdaterad med 3-veckors bilder.

Helgens utställningar avklarade. Resultat:

Lördag 8.6 Domare Tord Lundgren:

Attigårdens Golden Perfect Partner, äg Tony Öhman  2 Valpklass

Attigårdens Golden Quite a Fighter, äg Åsa Eriksson 1, BIR-valp

Soltrollets Golden Non Stop VG, 1 jaktklass

SEVCh Attigårdens Golden Icelander, Excellent, 2 veteran

Poetry’s Secret Star, ägare Karin Söderlund, Excellent

Attigårdens Golden Odie Nr Two, äg Michael Selander, Exc, 2 unghundskl

SEVCh Attigårdens Golden New Neelee, äg Roger Forsberg, VG

Söndag 9.6 Domare Moa Persson:

Attigårdens Golden Quite a Fighter, äg Åsa Eriksson, 1;a HP, BIR valp, BIS 4

Attigårdens Golden Quite a Circle, äg Christina Lundmark, 2 valpklass

Attigårdens Golden Perfect Partner, äg Tony Öhman, 3 valpklass

Attigårdens Golden Quite a Miracle, äg Teresia Huunanmaa, 1 Valpklass

Soltrollets Golden Non Stop, äg Åsa Eriksson, 1 jaktklass, 2 BIS jakt

SEVCh Attigårdens Golden Icelander, Exc, 1 veteran, 3 BIS veteran

Poetry’s Secret Star, äg Karin Söderlund, Exc. 3 juniorkl

Attigårdens Golden Odie Nr Two, äg Michael Selander, Exc, 2 unghundskl

SEVCh Attigårdens Golden New Neelee, äg Roger Forsberg, G

2013-06-01 Valparnas stamtavlenamn inlagda på deras sida. En liten hälsning kom från Doris och Dean och Reidun på Hundeskolen – dom sköter sig bra enligt deras tränare! Det gläder oss.

2013-05-28 Valparna är nu 14 dagar gamla- bilder inlagda på R-kullensida.

Fästingsäsongen är här – 2 fästingar idag.

2013-05-20 Stort Grattis till Bilbo, CK på Östersundsutställningen, Ozzy VG på samma utställning och våra Uppsalagossar Teddy och Lord, båda med fina kritiker på Open Show. Glöm inte anmäla till lägret

2013-05-19 R-kullenhar egen hemsida. Alla valpar har nu placerats – om vi får återbud så kontaktar vi någon på vår nuvarande valpköparlista.

2013-05-15 Trolla valpade igår kväll – 4 hanar och 3 tikar – stora och pigga valpar. Allt gick bra – men det blev en lång väntan på första valpen – från måndagkväll till kl 20 igårkväll. Hon hade lång ställtid den lilla damen så vi lider av sömnbrist.

2013-05-10 Grattis till Svarten med syskon – veteraner imorgon den 11 maj. tiden går så fort nyss var Svarten valp och nu ska han bli morfar! Vi har tråkiga besked också – vår vän och valpköpare Arne Henriksson har gått bort efter en kort tids sjukdom. Vi sörjer med Birgitta och vet att Nellie saknar sin bästa hussevän.

2013-05-05 Nu har vi varit i Falun och firat vår svärson Mogges 50-årsdag och hälsat på våra vänner Yngve och Birgit. Trolla blir rundare och rundare – nästa vecka är det dags för valpning. Mårran och Figge har tagit sina första simtag. Sara rapporterar från Norge att allt är bra. Våra Uppsalavalpar ska på utställning den 19 maj – vi håller alla tummar för Er! För valparna i Sundsvall stundar viltspårträning snart. Saknar fortfarande aktuella mailadresser på många av våra valpköpare ¨- meddela när ni ändrar address!

Kom ihåg anmäl till lägret och återkom om inbjudan inte kommit fram!

2013-04-20 Röntgenresultatet på Astrid är klart – A-höfter och fri fram! Astrid – Poetry’s Secret Star samägs med Karin Söderlund, Alnö. Astrid är efter Svarten. Hon är också heridiärt fri för GR PRAI och II. Ögonlysning klar och utan anmärkning. Nilla och Svarten lysta ua också.

2013-04-16 Inbjudan har gått ut till lägret i sommar. Tyvärr så kommer manga i retur – så snälla när ni byter mailadress – ge oss en uppdatering. Ni som saknar inbjudan – skicka ett mail så kommer den.

2013-04-08 Trolla är dräktig – ultraljudet idag visade små Trollungar! Hur många det blir återstår att se.

2013-04-06 Grattis till Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter och handler Anna – HP och BIR-valp valpklass 1 Västernorrlands Kennelklubbs Valpshow. Se kritiken på Goldengrabbarnas hemsida.

Vi saknar och sörjer Dobby – LPI o LPII Attigårdens Henginst – ägare Maimu Melander – som fått somna in strax fore sin 9 års dag efter ett snabbt sjukdomsförlopp. En härlig hund men mycket utstrålning och en glädjekälla för sin familj. Dobby blev BIS2 på Open Show för några år sedan.

2013-04-05 Grattis till Astrid – Poetry’s Secret Star – som fyller ett år lördag den 6 april.

2013-03-27 Glad Påsk önskar vi på Attigården alla våra vänner! Trolla har tagit på sig en märkvärdig min – så nu hoppas vi. Eimy – Svartens kära syster – har varit hos oss några dagar medan matte Sara genomgått en mindre lyckad hjärtoperation. Nu väntar vi på att Sara ska få göra ett nytt försök så hon blir pigg igen.

2013-03-23 Idag så sörjer vi med Monika och Hans Erik Wikner. Frasse Attigårdens Golden Duke of Joy – har somnat in, 12 år gammal.

Resultat från Open Show i Ö-vik idag:

Valpklass 1: Attigårdens Golden Quite a Circle, Rollo, ägare Christina Lundmark, Alnö – 2 Hp 4 bästa hanvalp

Valpklass 1: Attigårdens Golden Ouite a Mirage, Mimmi, ägare Marie Reutne, Sundsvall, 1, HP, 3 bästa tikvalp, Attigårdens Quite a Miracle, ägare Teresia Huunanmaa, Söråker, 3a och Attigårdens Golden Quite a Beaty, ägare Marlene Söderqvist, Umeå 4. Alla med utmärkt typ och bra kritik.

Junior 1; Poetry’s Secret Star, ägare vi sjäva och Karin Söderlund, 2HP 4e bästa tikvalp – utmärkt typ och fin kritik.

Special Yearling: SEVCH Attigårdens Golden Ozzy Osborne, ägare Kristina Eising-Öhrling, Orrviken – 1HP oplac bästa hane – fin kritik. River Race Fuller’s Discovery, Visco – som Kristina också äger – blev 2 HP i Mid Limit och 5 bästa hane. Visco är barnbarn till vår James Bond.

Svar på Trollas DNA-test för GR-PRAI och II – fri – dvs ej anlagsbärare.

Vår älskade Bruna kom och hälsade på med Husse Hans – till min stora glädje. Hon har fått ett bra hem – men vi saknar henne.

2013-03-17 Grattis till Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter och matte Åsa – BIM valp i Sandviken (SSRK) och till Affe – Soltrollets Golden Non Stop – också matte Åsa – Excellent och 2.a i jaktklass. Ozzy och Odie från förra årets kull fick båda VG och Visco Excellent. Grattis även till matte Kristina och till Åsa och Michael.

2013-03-14 Ny bild på Dean – blivande förarhund från vår P-kull

 

2013-03-11 Trolla – SEVCh Samron’s The Show Must go On- är parad med Svensk lydnads champion ELIT LPI LPII Lanjelin’s Mercurius se mer under valpar.

2013-02-24 Figge och Mårran har gjort debut i utställningsringen idag. Figge – Attigårdens Golden Quite a Fighter, HP, BIR och BIG2 – ägare Åsa Eriksson och Mårran, Attigårdens Golden Quite a Miracle, ägare Teresia Huunaanma, HP Bästa tikvalp.

2013-02-17 N isse – Attigårdens Golden Amacing Guardian, ägare Eva och Hans Kjellberg, Njurunda har somnat in – strax före sin 14års dag. En underbar hund som varit till stor glädje för sina ägare.

Open Show resultat: Butler – AttigårdensGolden Perfect Partner, ägare vi själva och Tony Öhman – Valp I, 1HP, Bästa hanvalp. Tikar – ValpI: Attigårdens Golden Perfect Marie, Sigrid, ägare Erica Östlund, Njurunda, 1HP och BIS 3 Tikvalp, Attigårdens Golden Perfect Marta, ägare Lena Eriksson, Indal, 2 HP och 4 Bästa tikvalp. Ozzy, SEVCH Attigårdens Golden Ozzy Osborne, ägare Kristina Eising, fin kritik men inget HP, Attigårdens Golden Mighty Rambler, Lufsen, ägare Tony Öhman, 1 Maiden, inget HP m fin kritik. Limit, Svarten, SEVCH Attigårdens Golden Icelander, 1 HP, Jakt Affe, Soltrollets Golden Non Stop, ägare Åsa Eriksson, 1 HP. Tikar – Attigårdens Golden Odie no Two, ägare Mikael Selander, Special Yearling, 1 HP. Avelsgrupp efter Svarten m HP och Uppfödargrupp med HP. En bra dag m a o.

2013-02-11 Stort Grattis till Marie och Meja (SEVCh Attigårdens Golden Mighty Miracle) – 2012 års viltspårhund i SSRKs Sundsvallssektion. Snöandet fortsätter och det finns snart ingenstans att lägga snön. Strul lyckades hoppa ut ur stora hagen idag – snön når mer än en meter upp på stängslet. Planeringen för årets Attigårdenläger den 13 – 14 juli pågår. Inbjudan kommer snart. Och då vill vi se alla Kim-barn samlade – pappa kommer upp om allt går enligt planerna. Mårran, Mimmi och Rollo har börjat valpkurs special, Dean och Doris tränas för kommande liv som ledarhundar (hoppas vi), Sara i Norge har varit på kurs och miljötränat i helgen. Och på lördag väntar utställningsdebut för Butler, Märta och Sigrid (P-kullen).

2013-01-22 N-kullen har fyllt år och det missade jag totalt att kommentera. Ett sent Grattis!Den 16.1 blev dom glada flickorna och pojkarna 3 år – tiden går. Vi har fått svar på Svartens och Minnas test av GR-PRA2 – båda icke anlagsbärare. Väntar på Cillas test den blev lite försenad. Doris och Dean har börjat i förarhundskola redan – så allvaret har startat. Glada rapporter från samtliga valpar i Q- och P-kullen.  Nelson och husse Erik har som vanligt gjort lyckade eftersök efter påkörda rådjur. Kylan gör att det inte blir så mycket hundaktiviteter – utan mera eldning i kakelugn och öppenspis.

2013-01-16 Länken till Deans hemsida ändrad. Ny bild inlagd på Trolla under Valpar. Aktuellt uppdaterat. Lägret blir i år helgen den 13 – 14 juli – inga jaktprov eller utställningar på gång. Platsen som vanligt Österström. Boka in redan nu – funktionsbeskrivning för P-kullen och Q-kullen. Jaktträning, utställning som vanligt. Mer info kommer – vandrarhemsboende eller husvagn – husbil är det som gäller. Glöm inte anmäla till Open Show i Sundsvall 16 februari – läs mer på sektionens hemsida.

2013- 01-03 . Ett Nytt År – och nya utmaningar. Länksidan uppdaterad med ny länk till Dean – en av hundarna som gick till förarhundsutbildning i Norge. Alla valpar har anpassat sig i sina nya hem. Adresslistor för båda kullarna på gång och nya bilder inlagda på Q-kullens hemsida

2012-12-24 Julafton och julefriden har infunnit sig. Anja och jag har gjort vår traditionella ljuständning på tant Siris grav. En liten hjältesaga så här på julaftonen vill vi förmedla. Svartens systet Eimy (bor i Härnösand) och matte Sara var ute på en promenad för någon vecka sedan. Sara har problem med sitt hjärta och svimmar av ibland. Detta hände naturligtvis under promenaden. Sara ramlar ihop medvetslös på gångstigen i kylan. Eimy lägger sig då på Sara för att hålla henne varm. En bil kommer på vägen bredvid och Eimy rusar ut och skäller varvid bilen stannar. Eimy springer då fram till Sara och sen tillbaka till bilen och skäller igen för att visa att något hänt. Springer sen fram och lägger sig på Sara. Bilföraren larmar ambulans och allt fick ett lyckligt slut. Men nog är Eimy en bragdmedalj värd eller hur. Och Eimy är inte tränad för det hon gjorde – det var instinkten som avgjorde hennes handlande. Mamma Fridas räddningshundsgener går i arv!

2012-12-18 Nu har alla valpar kommit hem till sin nya miljö – ny människor och nya upplevelser och nya hundkompisar. Vi landar så sakta och saknar våra små terrorister lite grann. Julen närmar sig och en välförtjänt vila för alla. Vi ser fram emot julhälsningar från våra nya hundvänner och våra gamla också förstås. Bilder på både P och Q-valparna kommer när tiden medger uppdatering. Saras resa till Norge gick galant. Tyvärr så fick våra nya vänner tråkiga besked när dom kom till oss – grannflickan har troligen drunknat i älven nära byn i fredagskväll. Inga säkra besked men allt tyder på detta.

2012-12-12 Nu återstår bara veterinärbesiktning på Q-kullen – sedan är det dags att åka hem till den nya tillvaron. Och vårt liv återgår till det normala igen. Årets julbrev kommer snart – antingen på email eller så med vanlig post. Uppdatering av båda kullarnas sidor görs nästa vecka. Sigrid och Butler som flyttade sist av alla i P-kullen har nu också hittat rätt i sin nya tillvaro med hästar och andra hundar.

2012-12-07 P-kullen levererad -våra långväga valpar till Norge klarade resan galant. Inger-Ann och Björn från Mo i Rana med Biko var trevliga nya bekanta liksom Reidun från Hundeskolen Veivisaren. Doris och Deans nya familjer har vi kontakt med – spännande att följa deras väg till ledarhundar. Doris ska bli fotomodell – ska med in Norska Blindföreningens årskalender. Teddy, Lord, Bruno, Butler och Sigrid har också skött sig bra och Märta som följde med mamma Alice hem trivs med tillvaron. Q-kullen växer så det knakar och börjar nu att rymma från sin valpvistelse – världen hägrar. Snö är kul och nu när kylan viker så blir det lite hopp och lek i snön.

2012-11-29 Besiktning avklarad. Nu väntar vi på hämtning av P-barnen. Tiden sista veckan har bara försvunnit. Separationsångesten infinner sig sakta. Fast nog har det varit en jobbig tid – 16 valpar. Tack och lov för bussiga valpköpare som ställer upp och för 2 underbara valpmammor som hjälps åt att sköta valparna. Vem som gör vad är inte alls noga längre. Och båda tikarna har mycket egentid för den viktiga leken – jaga boll, rulla sig i den lilla snö som fallit och jaga varandra.

2012-11-27 Valparna i P-kullen ID-märkta och vägda och ansade idag inför kommande veterinärbesiktning på torsdag. Det är fullt ös i hundstallet – dom är mer än lovligt vilda. Q-kullen växer och mår bra. Är duktiga att gå ut och göra sina behov i rastgården redan. Helgens utställning för Svartenbarnen får vi vara nöjd med – Very Good på samtliga – utom Bilbo som fick Excellent. Bra jobbat av Camilla. Imorgon kommer våra extrabarnbarn på besök – med önskelistor inför julen. Det ska bli ett roligt avbrott i valplivet. Bilder på P-kullen kommer snart – måste bara få en stund att sitta ner vid datorn.

2012-11-24 Klart med Astrids operation – allt har gått bra. Men nog är det långt att åka till Strömsholm. Ett sorgebud kom igår från Linda i Hallen – Elis (vår E.-kull) är borta. Vi sörjer med Linda! Det närmar sig leverans av P-kullen – nu börjar den intensiva sista veckan – ID-märkning, vägning, besiktning och vaccination. Och badet inte att förglömma. Idag har Q-kullen varit ute på gården för första gångne. P-kullen har redan testat både skogen och trädgården och vedkapen.

2012-11-17 Uppdaterat båda kullarnas sidor m nya bilder.

2012-11-12 Uppdaterat båda kullarnas sidor m nya bilder. Q-kullen har flyttat ut i stallet. P-kullens valpar gör inte inne länge – går ut och gör det dom ska när dom ätit. Meja och Alice trivs tillsammans och är båda duktiga mammor. Trolla och Vida (O-kullen) är båda ögonlysta ua.

2012-11-05 Nu har alla valpar fått ett hem. P-kullen har varit ute för första gången. Rastar sig i hundgården – och är så duktiga. Q-kullen växer och är rejält tunga. Nästan alla valpköpare har varit här. Några långväga kommer när det blir leveransdags. Stamtavlorna är på gång för båda kullarna. Trolla och Strul är fortfarande på semester i Indal – men kommer hem i helgen för ögonlysning. Nya bilder kommer när jag fått ordning på hemsidan – den har fått fnatt och går nästan inte uppdatera.

2012-10-28 Uppdaterat båda kullarnas hemsidor. Förmodligen har vi en valp – hane – i P-kullen kvar. Återbud p g a sjukdom. Besök idag från Umeå och från Härnösand

2012-10-22 Ny sida för Q-kullen och uppdatering av P-kullens sida.

2012-10-20Första bilden på Q-kullen – mer kommer. Även på P-kullen. Allt är lugnt nu – två härliga valpkullar!

2012-10-18 Nu har Q-kullen anlänt till världen – 3 hanar och 4 tikar.En lite strulig valpning – men med bra result. Bilder och egen sida kommer när vi vilat ut.

2012-10-14 Nu grattar vi Åsa och Mikael Selander och Attigårdens Golden Odie Nr Two till ett 2:a pris i Lydnadsklass 1 – första starten. I helgen har vi firat vår dotter Eva och vårt barnbarn Fabians som båda fyller år. Vi fick också överraskande besök av en f d valpköpare – Monika Karlsson – som hade Jola från vår Y-kull.

2012-1011 Nya bilder på P-kullen. Meja har flyttat in i huset. Stor och rund. Spännande dagar i väntan på valpning.

20121010 Grattis till Roger och Nilla – första praktiska eftersöket efter en påskjuten älg avklarat. Nilla – SEVCh Attigårdens Golden New Neele. Idag har valparna filmats av TV4 Mitt – i ett inslag för Västernorrlands Kennelklubb. Inslaget handlar inte om valpar och golden eller om oss- utan om kamphundars vara eller icke vara och jag gör ett uttalande som repr för Västernorrlands Kennelklubb. Men reportern kunde inte avstå från att filma valparna och Alice..

20121007 Grattis Åsa och Affe /Soltrollets Golden Non Stop/ till ett 2a pris i nkl i lördags. Pappa Svarten är så stolt! Valparna växer och mår bra. Nu väntar vi med spänning på nästa kull.

2012-10-05 Första bilderna på P-kullen.html

2012-10-02 P-kullen är född! I natt kl 02.00 kom första och 07.25 sista valpen – 3 tikar och 6 hanar. Med mycket färg och mycket liv – normalstora. En Märta är redan bortlovad till mamma Alice. Mamma Alice ser ut som om hon inte alls har valpat 9 st – pigg och redo för en biltur som vanligt. Men pysslar om sina små och pratar mycket med dom. P-kullens sida kommer snart på plats – och bilder från födseln.

2012-09-28 Ozzy, Vida och Odie har gjort MH – alla med strålande resultat. Tasha är röntgad med A-höfter och fri fram. En toppenkull m a o! Nu väntar vi på nästa kull efter Alice och Svarten – det är nära nu. Alice är rund över magen. Söndag eller måndag är det dags. Vi grattar Åsa och Affe till ett nytt 3:e pris på jaktprov och också Roger och Nilla till första starten. Tyvärr fick vattenglada Nilla för sig att hon inte skulle bada just den dagen. Typiskt. Meja är också stor och rund redan – så där bör det blir en rejäl kull Kim-barn.

2012-09-16 Nu har Trollat genomfört sitt MH till mattes stora glädje. Eftersom vi har som mål att alla hundar som ska gå i avel ska ha genomfört MH så känns det riktigt bra. Trolla litade fullständigt på matte och testade varianten att se söt ut och vifta på svansen till allt och alla – och det gick hem. Även spöken kan man blidka och blå overaller. Trolla – det är Svartens dotter SEVCh Samrons the Show must go On. Alice är rund om magen och Meja har redan en liten kula. Spännande att se vad som finns hos dom gravida damerna.

2012-09-13 Glada nyheter från Attigården! Meja är dräktig – vi såg många små på ultraljudet idag. Och Meja har också sitt viltspårchampionat klart – det gjorde vi den 1.9 i Ljungaverk. Älgjakten är avklarad också – första delen i alla fall. Alice är rund om magen och ska snart komma hem till oss. För er som vill läsa om Kim så är det en bra artikel i tidningen Jakt och Jägare om björneftersökshunden från Vassuggen.

Strul är opererad – en liten otäck knöl på sidan – och går med strut till Svartens och Trollas stora förtret. Ska så göra i 13 dagar till.

Den 22.9 gör Odie, Vida och Ozzy MH – spännande. Och Tascha ska också göra MH och röntgas inom kort.

2012-08-27 Alice är dräktig – ultraljud idag visade på valpar. Spännande! Olzon har genomfört MH med den äran. Och Meja sitt andra spårprov med resultatet 1:a pris med HP – eländigt väder och svårspårat. Utmärkt spårarbete står det i kritiken.

2012-08-22 Grattis till Kristina Eising -Öhrling och Attigårdens Golden Ozzy Osborne – viltspårchampion idag! Bra jobbat.

2012-08-17 Grattis till Åsa och Affe – 3pris nkl jakt förra lördagen. Bra jobbat! Opus i O-kullen friröntgad han också. O-kullen ser ut att blir en hit. Återstår nu Tascha som ska röntgas i Stockholm. Svartens son Leo i Norge har röntgats – A-höfter. Resan till Torsby med Meja är avklarad och förhoppningsvis så är det nu små Kimbarn på gång. Cirkeln sluts – Kims första dam och sista dam är från Attigården. Valpsidan ar uppdaterad . Alice är nog dräktig – snart vet vi säkert. Så 1 oktober och 15 oktober ska det vara dags för småttingar på Attigården .

2012-08-10 Odie och Vida friröntgade både fram och bak – Opus ögonlyst och röntgad – ögon ua och resten får vi vänta på. Stort Grattis till Ingrid Sjöberg i Umeå med SEVCh Attigårdens Golden Glen Gillie – 1 ökl på viltspår igen.

2012-08-05 En händelserik helg! Utställning lördag – Club Show Goldenklubben här i Sundsvall: Affe och Ozzy – good – båda för tunna och valpiga enligt domaren. Svarten excelllent – men inget mera – för stora läppar den här gången. Haldir – Attigårdens Haldir of Lohrein – Very good i veteran klass på sin första utställning. Väl visad av lillmatte Cecilia -ägare Maria Forsberg. Odie – Very good -bra när man är i höglöp. Meja – Very good – löpet gjorde sitt där också. Nilla – good – men visad med bravur i barn med hund av lillmatte Alice , 3,5 år. Trolla – excellent och 4 i konkurrensen till vår stora glädje. En gammal typ av golden sa domaren. Affe och Åsa och Yngve och Raisa genomförde en bra jaktuppvisning i pausen. Affe fick briljera med sin näsa för fågel och Raisa – 9 år (en Jamesdotter) visade att elitklasstakterna sitter kvar. Bra gjort och bra för vår ras att få visa att golden kan. Lördagen kröntes av Attigårdens Golden Olzon Brother med husse Thomas – SEVCh – 12 månader gammal och med bara 4 prov. HP delades ut av domaren – som på dom spår han dömt aldrigt förut gett ett HP. Stort grattis från oss. Söndag så fick Ozzy excellent på utställningen i Svenstavik – olika omdömen alltså. Yngve Isaksson med Nikki – SEVCh Attigårdens Golden New Nicolee – kammade hem ett 3 pris på Mitttlabbens dummieprov i Ullånger. Inofficielltt – men jättebra gjort på allra första starten och inte så mycket tränad. Affe och Åsa startade också – men fältet utan vilt är inget för Affe – han letar fåglar – inte dummies. Så det så! Alice är parad och Meja – som äntligen löper efter 15 månader – ska också paras. Vi törs inte vänta – det kan ju bli 15 mån till nästa och så länge kan matte Marie inte vänta på valp. Så nu väntar en valprik höst hos oss på Attigården – det har aldrig hänt att vi haft 2 kullar nästan samtidigt. Läs mer under valpar

2012-07-25 Så här i sommartider – Stort Grattis till Olzon och Ozzy från O-kullen – båda två m 1:a pris ökl viltspår och på väg mot championat. Ozzy är röntgad som nr 1 i kullen – A-höfter och ua fram. Ett jättegrattis också till Hasse Hertzig med Svartendotter från Oxundas – LPI och LPII lägger han till meritlistan. Och så ett glädjande meddelande till alla er som tittar efter nästa valpkull – Alice löper. Parning den 1 augusti. Valpar från kullen ska levereras till ledarhunds- och service-hundskolan i Oslo. Och så förstås till Alice matte Lena som väntat länge. Nu väntar vi bara på att Meja ska börja löpa också så att Marie får sin valp. Läs mer om valpkullarna underValpar

2012-07-09 Vårt 33e Attigårdenläger avslutat. Rapporten är på gång – men ett stort Tack till alla valpköpare och vänner som deltog. O-kullen funktionsbeskriven – Soltrollets båda hundar i Sverige också. Och vi är nöjda och trötta. Länk till alla bilder finns nu på Attigårdenläger, 2012.htm

2012-06-21 Grattis till Olzon – från O-kullen – som tillsammans med husse Thomas fixat godkänd anlagsklass på viltspår. Och ett stort Grattis till Linda och Erik (ägare till Nelson från N-kullen) som gift sig och döpt sin minsta. Nu väntar vi på årets läger och funktionsbeskrivning . Och på att Trolla ska löpa klart så jag kan få åka till Storåsen och hjälpa till med röjning mm inför älgjakten. Hans är redan där så jag har firat midsommar hemma i Sundsvall med Åsa m familj och med hundarna och gräsklipparen.

2012-06-10 Grattis till Affe, Odie, Ozzie, Meja, Nellie och Svarten till helgens utställningsresultat. Synd att Svartens CK försvann med en morrning åt framförvarande hund – som startade gurglet vilket domaren inte hörde. Sånt händer tyvärr. Dagens utställning fick vara för Nellie och Svarten då jag inte är riktigt piggelin. Besök av Ozzie, Visko (James barnbarn) , Valle och så härliga cockern Jonny idag också. Glömde gratta Visko till hans framgångar i ringen. Mira har flyttat till Umeå och sin nya familj. Saknad av oss – men efterlängtad. Astrid sköter sig bra i sin nya familj.

2012-06-04 Min första dag som pensionär på riktigt. Fast jobb har jag som konsult så det räcker till. Bäva månde industrin i Mellannorrland också när jag ska sitta i miljödomstolen i Östersund. Nu är lilla Astrid hämtad och finns hos sin nya familj på Alnön. Hos finns just nu lilla Mira som ska till Umeå bara nya matte kommer hem från USA. En underbar liten tjej, helt orädd, har skrämt Strul, adopterat Trolla som ny mamma och jagat pappa Svarten. Ätit på alla mattor har hon också hunnit med. Vi måste väl Gratta både lille Ozzy och så Meja – båda godkända i anlag viltspår. Planerade valpar ser ni på Valpsidan. Dags snart som det känns.

2012-05-20 Länge sedan sidan uppdaterades men tiden bara rusar iväg. Nu har vi valt ut Astrid – Poetry’s Secret Star – Svartens dotter. Se bilden här. Kullen var mycket jämn- härliga, positiva valpar med mycket färg och mycket energi. Den 1 juni är det dags för hämtning. Utställning i helgen – kallt, regnigt och så där resultat. Meja och Odie – båda fick Excellent. Ozzy och Svarten – Very good. Båda har tydligen inte goldenhuvuden. Svarten fick kritiken tungt och rynktigt huvud. Resten var OK. Trolla och Alice – båda nakenhundar – fick trots urusel kritik Very good. Och Affe fick Good – han var för luftig och hade också fel huvud. Vi tar nya tag igen. i

2012-04-23 Ni glömmer väl inte lägret 2012-07-7 -8 – anmäl tidigt. Grattis till Annika Söder med Ture – LPI i februari. Ture kommer från Idkas kennel och är från Svartens första kull. Lycka till med LPII!

2012-04-17 Årets första utställning avklarad. Lillian de Walls minne. Resultat – BIR valp Attigårdens Golden Ozzy Osborne, ägare Kristina Eising – Öhrling, CK – 4 kkl Attigårdens Golden Mighty Miracle, ägare Marie Reutne, VG- SEVCh Attigårdens Golden Light in the Dark, ägare Lena Eriksson och vi själva, VG – Samrons The Show must go On, och G, SEVCh Attigårdens Golden New Neele, ägare Roger Forsberg. Alla med jättefin kritik.

2012-04-08 Påsken hos oss blev både glädje och sorg. Marie Reutnes och vår älskade Frida – Int TjhR, SEVCh LPI LPII Attigårdens Golden Dame of Freedom, har idag somnat in – hennes hjärta orkade inte längre. Vi sörjer så denna fantastiska hund – mor till vår I-kull (Svarten) och vår K-kull (Nemo och Kimmen bl a)

Glädjen är att Svarten har blivit pappa till 7 vackra valpar hos kennel Poetry’s. 2 Hanar och 7 Tikar föddes natten mot påskafton. En Astrid till oss ska det finnas i valplådan.

Trolla har ägnat sig åt rävjakt och Svarten åt att vara med sin bror Nelson. Strul har sett farliga saker i skogen – ståndskall i 5 min och sen hem till matte fort. Och så är påsken snart över. Inget besök från Borlänge – Fabian är i körkortstagen – mopeden väntar. Och Eva har varit hundvakt.

2012-04-01 Ett stort Grattis till D-kullen som passerat 11 år. Tiden går snabbt. Vi sörjer Charlie från C-kullen som slutat sina dagar 12 år 0ch 3 månader gammal. Idag har Nilla och Alice ögonlysts ua. Påminner er allla att anmäla till lägret. Och att göra som Olzon och husse Tomas – börjar träna viltspår inför säsongen. Kolla in på Goldengrabbarnas hemsida så får ni se Affe och Ridde nytrimmade och fina. Vi gläds med Roger och Carina för nu är det lugnt med Newtons ögonproblem.

2012-03-10 Svarten ska bli pappa -Sirran är dräktig. Sirran finns på Poetry’s kennel. Vi fick en kul länk från Olzons husse – läs mer på den här adressen:http://btsdata.se/blog/index.php?id=v49lc1aq

Och ni som vill se Jägarförbundets presentation av jakthundar och golden – kolla länken nedan.http://www.jagareforbundet.se/Jagarenojakten/Jakthundar/Presentation-av-jakthundraserna/

Ozzy har varit på inoff utställning – 2:a i gruppen m HP och fin kritik. Frida har klarat av en tandoperation trots sitt dåliga hjärta. Vi gläder oss med Marie – Frida har många goda år kvar. Planera in sommarens händelser – 7-8 juli läger med funktionsbeskrivining av O-kullen och Affe samt 26 juli MH för O-kullen (dom som kan).


2012-02-29 Skottdagen –och 9 grader varmt. Hundlivet på Attigården är lugnt. Svarten har haft dambesök för 3 veckor sedan. En Värmlandstös från Poetry´s kennel. Odie och Nilla har varit på utställning – inofficiell. Båda 2 skötte sig exemplarisk och fick bra kritik. Planeringen inför sommaren pågår – lägret blir förmodligen den 7-8 juli i Österström. Mental beskrivning den 26 juli för dom O-barn som bor nära. Boka redan nu in helgen – så snart vi har klart med kostnad och program kommmer inbjudan.

2912-01-31 Inga stora nyheter – men några trevliga händelser. Tascha med matte Annika och ”barnvakt” Tompa var här några dagar – en härlig valp med många kvaliteter. O-kullen verkar bra. Linda och Erik fick en flicka i fredags – en Alice (förstås). Nu har vi 2 Alice i N-kullen och en 4-bent i L-kullen. Svarten fick tilllfälle i helgen att träffa sin favoritbror Nelson. Två verkliga kompisar.

2012-01-14 Tråkiga nyheter på nya året – Tess från vår F-kull ägare Änn-Marie Edberg drabbades av en hjärntumör och fick somna in på juldagen. Det blir inga Trollavalpar den här gången – tyvärr. Men Trolla är kvar hos oss och vi hoppas på att få göra ett nytt försök nästa löp. Våra valpplaner finns under valpar. Svartens ögonoperation gick bra. Och nu är det dags gratta O-kullen som blir 6-månader den 17 januari.

2011-12-29 Nu är snart 2011 slut – och ett spännande 2012 står för dörren. Kanske kommer det små Trollungar i februari – för tidigt att säga än. Svarten ska operera bort en liten växt på ett ögonlock. Den tappre Newton har fått ta bort sitt ena öga och fått ett silikonöga istället. Carina och Roger gör verkligen alllt för sin hund. Vi är fulla av beundran. Den 19.1 kommer Annika Östberg till Sundsvall och föreläser så då får vi träffa Tascha igen.

Tack alla för julhälsningar också. Nu väntar vi nyårsbesök av Eva med familj. Så vi firar en julafton till när vi nu träffas hela familjen.

Nya bilder på O-barn här på sidan. Och mera valpplaner under Valpar

2011-12-10 Julen närmar sig alltför fort. Och vädret är minsann konstigt – det är inte vanligt att man får dika bort vatten på Annadagen. Zoritha- mamma till vår E-kull har somnat in . 13 år gammal. Tack Lena och Tommy för att ni tagit väl hand om henne. Vi har haft besök av Nisse från vår A-kull en pigg 13-åring som fortfarande gillar att leka. Och så har vi varit och hälsat på High Coast Safir med Trolla. Nu återstår att se om vi får några valpar i februari.

2011-11-20 Stort Grattis till O-barna som gjort utställningsdebut i helgen och till Affe som också debuterat. Olzon fick HP och Bir, fin kritik, Ozzy placerade sig och fick bra kritik liksom Affe. Svarten fick Excellent men inget mer.

2011-11-06 Länge sedan jag uppdaterade sidan men allt resande i jobbet tar mycket tid och ork. Stort Grattis till vår inneboende Trolla (Samrons kennel) som blev viltspårchampion i torsdags med extrahusse som förare. Övriga spår fixade jag själv. Bilder kommer hela tiden från O-kullens ägare och från Svartens barn i Norge. Nu väntar en utställning på Frösön för Svarten och kanske Strul – om pälsen repar sig.

2011-10-16 Idag för 15 år sedan föddes vårt barnbarn Fabian. Jag har precis kommit hem från firande. Hans har jagat så han kunde inte följa med till Borlänge. Marie har snällt passat hundarna. Förra söndagens utställning blev väl sådär resultatmässigt. Svarten fick VG – var nog väl stor för domarens tycke och Meja fick VG – inte i bästa päls. Nu är det lugna gatan på hundfronten några veckor – möjligen nått viltspår för att roa hundarna. Resor i jobbet för min del nästan varje vecka. Bilder på O- barna kommer. Härliga valpköpare som håller oss uppdaterade på alla äventyr – paddätning, stenhoppning, grävning, föreläsningsturneer mm.

2011-09-30 Vi saknar Zally – Attigårdens Golden Zamanta – ägare Theresia Huunanmaa och Attigårdens Golden Elon, ägare Pia Möller. Båda är nu änglahundar. Stort Grattis till Robert Boman med Svartens som Ture(Idkas) – 3e pris nybörjarklass jaktprov första starten. Och grattis också till Attigårdens Golden New Nelson – en elvataggare (älg) efter ett lyckat eftersök. Och ett Stort TACK tilll Västernorrlands Kennelklubb för nomineringen till SKKs förtjänsttecken. Hedrande.

2011-09-18 Nya bilder på valparna – både egna och nya agarnas bilder. O-kullen . Bilder från N-kullens MH finns under N-kullen 2011-09-11 Alla valparna har flyttat – det är tomt och tyst i valpstallet. Blomrabatten blir sig aldrig mer lik, rosorna kommer nog inte tillbaka och Odies grop i gräsmattan får vara kvar till nästa sommar. N- kullen ( 8 av 10) har gjort sitt MH – vi är mycket nöjda med resultatet. När tiden medger kommer fler bilder på O-barnen och från MH. Nu ska huset hämta andan några dagar.

2011-09-04 Älgjakten börjar imorgon. Och valparnas sista vecka i huset börjar också. Tiden går alldeles för fort. Nya bilder inlagda O-kullen. Grattis till Meja (se bilden) som tillsammans med matte Marie igår klarade första delprovet på väg mot Räddningshun Bra jobbat. Nelson röntgad A-höfter och ua fram precis som alla grabbarna i High-Coast kull e Svarten.

2011-09-01 Bild från Open Show 2011 – Attigårdens Golden Mighty Miracle BIS2 – ägare Marie Reutne – handler Anna Eriksson

2011-08-29 O-kullenuppdaterad med bilder från besöket av Adam, Lukas, Elias och Freja med mamma och pappa Camilla och Håkan.

2011-08-26 Dags för 4e viltspårchampion i N-kullen – Attigårdens Goldens New Nelson ägare Linda Jonsson, Gideå. Valparna växer och blir allt vidlyftigare. Nya påhitt varje dag. Nya bilder kommer söndag när jag förhoppningsvis kan tömma kameran.

2011-08-21 Valparna är nu 5 veckor – nya bilder inlagda O-kullen. Nu har flocken utökats tillfälligt. Trolla – Svartens dotter från Samrons kennel – har flyttat in. En trevlig liten dam.

2011-08-18 Ännu en viltspårchampion – Attigårdens Golden New Nicolee, ägare Yngve Isaksson. Och på väg är också Attigårdens Golden New Nelson, ägare Linda Jonsson, 1 ökl första starten.

2011-08-16 Grattis till Hedda från N-kullen med matte Ulla – godkänd anlag viltspår

2011-08-14 Ny bilder på valparna inlagda O-kullen. Det blev en strulig helg, husse i Jämtland och fixar vatten i huset, jag hos doktorn för att ha trampat på en rostig spik. Stelkrampsspruta och penecillin. Tur att valparna än så länge tar det ganska lugnt.

2011-08-11 Nu har alla valparnas nya familjer varit på besök. Det känns väldigt bra – trevliga och glada nya Attigårdare. Fabian har varit på besök några dagar – alltid lika roligt när han tar sig tid att hälsa på.

2011-08-06 Grattis till Meja – Attigårdens Golden Mighty Miracle – ägare Marie Reutne – BIS 2 Open Show i Sundsvall. Swarten blev 2 m HP i sin klass, Bruna med ny handler – Monika – 2 m HP och Strul 3a. Vilken dag – och Tack till Mejas handler Anna – vilken prestation. Grattis till Roger och Monikas Nilla – Attigårdens Golden New Neelee – bra omdöme och en 3e placering. Med handler Anna. Nya bilder på valparna utlagda O-kullen. Alla valpar tingade – vi väntar besök av en familj denna vecka sen har alla sett sin valp.

Grattis till Kicke Olofsson och Ira (SEVCh LP ! Attigårdens Golden Irresistible) – 2:a placering med 42 poäng på Älghundklubbens spårprov i Nordmaling. Inte illa.

Länk till Attigårdenläger, 2011.htm.

2011-08-02 Attigårdenlägret avklarat – det 32andra som vi ordnar. Funktionsbeskrivningen avklarad för N-kullen. Härliga apportörer med minst sagt vattenpassion. Middag på logen i glada vänners lag – och firande av födelsedagar som vanligt. Utställning som sig bör – resultatet och bilder kommer inom kort – när vi hämtat oss. Stort TACK till alla som bidrar till att göra vårt läger så trevligt. Och tack till våra valpvakter – Eivor och Eva-Lena. Grattis också till Yngve Isaksson och Attigårdens Golden New Nicolee – 2 st 1or ökl viltspår i helgen. En till och championatet är på plats.

2011-07-27 Nya bilder på valparna inlagda –O-kullen

2011-07-21 Idag nåddes vi av ett tråkigt besked – Jojje – från vår Y-kull har somnat in. Mia Öberg, Jojjes matte fick mer än 14 lyckliga år med sin hund. Vi gratulerar också Nelson (Attigårdens Golden New Nelson) med husse Erik Persson till godkänd anlag viltspår. Nelson har redan provat på det praktiska eftersöket – nu är det dags för proven och championat. Valparna växer snabbt – ökar bra i vikt. Och är tysta och nöjda.

2011-07-19 Nu har valparna fått sin egen sida –O-kullen

Sally från vår B-kull har somnat in – vi sörjer med hennes husse och matte i Edsbyn.

2011-07-18 Valparna har anlänt med start söndagkväll. 6 st – 3 hanar och 3 tikar. Riktiga Svartenbarn. Bilder kommer.

2011-07-09 Ny Champion! Grattis till Roger Forsberg och SEVCh Attigårdens Golden New Neelee – spårchampion en av årets varmaste dagar. Bra gjort. Svarten har varit i Alfta på snabbvisit – utställning – Exellent men inget mer trots fin kritik. Alltid är det något som domarna inte gillar. Men vi fick hälsa på Yngve och Birgit i alla fall. Nu väntar vi på valparnas ankomst .

2011-07-04 Idag är det en sorgens dag på Attigården. SEVCh Attigårdens Golden Your my Eye har fått somna in – 14 år och 28 dagar. Tack till Maria för alla fina år Ajja fick och för framgångarna på jaktprov. Ajja var mor till vår D-kull och vår H- kull. Hon fick uppleva barnbarnsbarn efter Fridas (D-kullen) dotter Cilla (I-kullen). Nästa vecka föds barnbarnbarn efter Minnas (H-kullen) dotter Alice (L-kullen). Ajja har betytt väldigt mycket för vår avel. Bra mentalitet, stabila och arbetsvilliga valpar har vi fåttt både efter Ajja och Pluto och efter Ajja och James. Vi sörjer med familjen Forsberg men gläds åt alla vackra minnen vi har efter Ajja.

Även Zello (Z-kullen) i Sveg har blivit änglahund – 13 år och 21 dagar gammal. Familjen Olofsson i Sveg och vi sörjer honom. Så lite glädjeämnen – Yngve Isaksson och Nikki (N-kullen) har gått viltspår – godkänd anlagsklass. Och Svartens son High Coast That’s Amore, ägare Stig Bergqvist, har klarat viltspårchampionat – 4 spår sen var det klart. Stort Grattis från oss på Attigården.

Nu närmar sig valpningsdags – spännande. Och Åsa har åkt till Norge för att hämta hem Affe. En nätt resa på nästa 240 mil.

2011-06-27 Norgeresan avklarad och Affe utvald. Nu väntar familjen Eriksson i Kovland på nästa tur till Brödstadbotn för att hämta. Det var en trevlig tripp – vi fick vara med och placera ut valparna till nya ägare och även träffa blivande valpköpare. Eva Liz och Vegar tar verkligen hand om kullen. Och dom får pröva på det mesta. Fågel hade vi med och det var inga problem frånsett att Cornelia sa att det var hennes och bara hennes. Tråkigt att deras Loke fick somna in lite plötsligt men han mådde inte så bra.

Alice växer kring magen – så nog blir det ett antal Attigårdare. Och lägret närmar sig – program kommer till er som anmält.

2011-06-16 Alice är dräktig! Ultraljudet visade på många O-barn. Så ni som väntar på valp kan ha förtröstan – dom kommer som planerat i mitten av juli. Grattis till Lufsen och husse Tony – godkänt anlag viltspår. Nu väntar vi på championatet.

Vi sörjer tillsammans med Kicki och Janne i Umeå Lizzie som fått somna in p g a sjukdom. Från vår E-kull.

2011-06-08 Svarten har varit på utställning 2 dagar – fick Exellent av båda domarna. Ajja firade sin 14 årsdag med att ”springa” Cissis nya agilitybana. Den hunden är fantastisk.

2011-06-03 Grattis till våra Y-barn – Ajja och Jojje som den 6 juni fyller 14 år – det kanske finns någon fler kvar i kullen också. Grattis också till Hedda från vår N-kull som har A-höfter och ua fram. Och om inte alla tecken ljuger så blir det O-barn i mitten av juli. Sen måste vi väl också gratta vårt bonusbarn Anna till Studenten och vårt extrabarnbarn Lukas som fyller 3 år den 16 juni. Tiden går!

2011-05-18 Sidan med valpar uppdaterad. Glöm inte anmäla till lägret den 30 – 31 juli i Österström. Funktionsbeskrivning av N-kullen samt Linnbirds kull från förra våren. MH för N -kullen 11.9

2011-05-13 Nu är Alice parad med Svarten. Spännande veckor nu framöver innan vi vet om det blir några O-barn. Och i Norge blev det full pott på kennel Soltrollet. 5+5 – födda den 10 maj. Så nu kommer det en Svartenson till Lövsätt och familjen Eriksson.

2011-05-09 Grattis till våra småflickor ur N-kullen. Nilla med husse Roger Forsberg – 1 ökl viltspår och Strul med matte Solveig bakom linan – Svensk Viltspårchampion – 3 raka första pris.

2011-05-03 Stort Grattis Marie och Mejja – nu är inträdesprovet till Räddningshundsutbildningen avklarat med den äran. Och lite grattis till våran Strul också – 2 st 1:a pris öppen klass Viltspårprov på raken. Nilla är friröntgad fram och bak, Nellie C-höfter likaså Nikki trots att bilderna såg lika bra ut som Nillas. Samtliga fria fram. Och Nikki ögonlyst ua.

2011-04-20 Glad Påsk önskar vi alla våra vänner, både 2-benta och 4-benta. Snart kommer det bilder på Svartens barn på Dåmigs – där finns en kopia på Svarten om vi inte ser fel. Påminner om anmälan till vårt läger – dags nu att förhandsanmäla så vi vet hur mycket vi ska boka.

2011-04-04 Cornelia är dräktig – hon ultraljudades imorse och det fanns valpar i magen. Återstår att se hur många.

2011-04-03 Det är med sorg i hjärtat vi måste meddela att Clipper – från vår C-kull efter Wilja och Stig-Helmer – har somnat in efter en kort sjukdom. Tack till Lennart och Birgitta Nylander i Härnösand som tog hand om Clipper när han behövde ett nytt hem och som gav honom ett fantastiskt liv.

Svaret på Svartens optigen-test har kommit – han är normal/clear dvs bär inte anlag för eller kan utveckla prcd-PRA. Nu kan alla som oroat sig för att han parat avkommor med linjer efter Spica andas ut.

Vi har firat D-kullens 10-årsdag med tårta som Marie bjöd på – se bilden. Och tillsammans med mamma Ajja – 14år – still going strong! Se bilder på 4 generationer och på mor och dotter – Ajja och Frida – man kan knappast bli mer lika.

Vi väntar på besked om Cornelia är dräktig – alla tecken tyder på detta.

D-kullens 10 års tårta

2011-03-26 Cornelia har åkt hem till Norge – en äventyrlig resa för husse Vegard – snöstorm över fjället gjorde att resan tog 5 timmar extra. Nu håller vi tummarna för att det är valpar på gång. Cillas PRA-test var Normal (Attigårdens Golden Inamorata). Imorgon – den 27 mars fyller vår D-kull efter Ajja och Pluto 10 år – då kommer mamma Ajja 14 år hit för att fira med sin dotter Frida, sin dotterson Svarten och sitt barnbarnsbarn Meja. 4 generationer alltså. Måste också berätta att nu har det hänt igen – en skadad disk i ryggen vid lek innebar vistelse på Strömsholm för Sigge i Tallåsen (Svartens bror) och en lång rehabilitering. Han ska bli helt återställd sägs det. Andra gången det drabbar vår uppfödning i vinter – varför kan man undra. Otur förmodligen. Peter och Bea har en tuff tid nu med att få sina 3 killar att hålla sig lugna.

Notera att vi har bokat in och skickat inbjurdan till årets valpköparträff sista helgen i juli – Österström som vanligt. Och då är det funktionsbeskrivning för N-kullen bl a. Den 11 september har vi vår mentalbeskrivning för N-barnen inbokad. Ni som inte fått någon inbjudan – hör av er – har säkert missat några mailadresser.

Vi väntar på att Alice – SEVCh Attigårdens Golden Light in the Dark – ska börja löpa. Dags nu.

2011-03-12 Nu har Svarten parat Solsvingens Old Fashion – Cornelia. Nu är det väntans tider för oss och Åsa. Vi har också bokat årets Attigårdenläger – sista helgen i juli – Österström. Inbjudan kommer inom kort – N-kullen ska funktionsbeskrivas. Den 11 september är det dags för MH för N-kullen. Så boka in dagarna redan nu.

2011-02-20 Vi har varit på Open Show i Örnsköldsvik. Resultatet blev bra och vi är så nöjda. Tack till Åsa och Anna som åkte upp bara för att hjälpa till som handlers.

Miggo – Attigårdens Golden Mighty King – ägare Eija Lehtinen – 1 HP, Nelson – Attigårdens Golden New Nelson – ägare Linda Jonsson, reserv,Strul – Attigårdens Golden New Nanette – ägare vi själva, 1,2 HP,Nilla – Attigårdens Golden New Neele – ägare Roger Forsberg, 4, Bruna – SE VCh Kapplandets Shan nu Shiqi – ägare vi själva, 3, Mejja- Attigårdens Golden Mighty Miracle – ägare Marie Reutne, 1 HP reserv bästa tik, Cilla – EVCh Attigårdens Golden Inamorata – ägare Maggan Pettersson, 1,2 HP och så veteranen Int Tjh SEVCh LPI LPII Attigårdens Golden Dame of Freedom, Frida – ägare Marie Reutne, 3 och så avslutade vi med uppfödargrupp bestående av 3 generationer med HP.

2011-02-12 Uppdateringsdags även om det inte hänt så mycket. Miggo och Lufsen har röntgats om – Lufsen fri – men Miggo fick behålla sina jättefina C-höfter. Oförklarligt enligt röntgande veterinär. Hårdare bedömning kan man nog tro. Vår lilla Strul har tyvärr HD. Nu hoppas vi på att Svarten ska få sitt Norgebesök snart och att Alice inte drar på löpet. Men med den här snöiga vintern kan man nog inte vänta annat. Vi funderar på att hitta ett nytt hem till Bruna – om det nu finns någon som är intresserad. 2 år – ska aldrig gå i avel. Men vi funderar bara som sagt.

2011-01-20 Äntligen uppdaterad hemsida! Vi har varit på semester – Hans är fortfarande kvar med Eva, Morgan och Fabian. På Kanarieöarna. För min del kallade plikten och hundarna mig hem. Stort Tack till Annika och Micke som passade hus och vovvar åt oss. Svartens DNA test för PRA är äntligen klar – Normal. Minna är också testad – väntar på svar. N-kullen har fyllt ett år – Grattis i efterskott. Strul fick present och tårta av mamma Minna. Och är vaccinerad. Nu väntar röntgen under våren , valpträff i februari och funktionstest i juni på vårt planerade läger. Svarten väntar dambesök från Norge – spännande för oss och för Åsa som längtar efter valp. Vi ska också para SEVCh Attigårdens Golden Light in the Dark- Alice – med Svarten. Av Svartens avkommor har 8 röntgats – alla fria höfter – 3 har pålagringar fram. Alla ögonlysta är ua.

2010-12-25 Juldagskväll och hemma igen efter julfirande i Borlänge hos Ewa med familj. Strul och Bruna fick vara hemma med kennelflickan Anja – vår räddare i nöden. Svarten följde med oss och fick bo en natt på hotell vilket han gillar. En eloge till Scandic i Borlänge för hundgodis och speciellt lakan till vovven. Vi gläder oss åt att det kommit in röntgenresulat både hos Idkas och hos Samrons. 3 A höfter, 1 B och alla fria fram än så länge. Det börjar bra. Nu väntar barndop hos Camilla och Håkan i Lillsjöhögen – Elias och Freja. Och så väntar vi med spänning på Norgefrämmande till Svarten. Ni som inte fått julkort – julbrevet publiceras inom kort!

2010-12-02 Idag har Attigårdens sorg – världens bästa Kimmen – SEVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – ägare Åsa Eriksson – har genom en olyckshändelse skadat ryggmärgen så illa att hans liv inte gick att rädda. Ett enda hopp över ett dike och en olycklig landning – sen var skadan så stor att det inte gick göra något. Åsa och Micke åkte direkt till Strömsholm – men förgäves. Vi sörjer med Åsa och familjen – en underbar hund – Svartens bästa kompis. Kimmen jr och Riddes hemsida – se där vad Åsa skrivit om Kimmen.

2010-11-21 Tråkiga nyheter idag – Neo (N-kullen) fick somna in i lördags. Han drabbades av svampförgiftning på försommaren och tyvärr kom medicineringen igång för sent så hans mage slutade fungera. Anna och Fredrik har kämpat och det så så bra ut men i lördags kom ett bakslag. Vi sörjer med Anna och Fredrik. Så lite glada nyheter också – Strul har debuterat i uställningsringen – 1 juniorklass, 4 konkurrens med hP. Alice fick som vanligt en 2:a den här gången för att hon saknade pigment på nosen – men nu var vinklar och rörelser jättebra. Hon är lika fin för det i våra ögon. Resultatet på röngten av Viktor och Sanny ligger ute. Viktor A-höfter och fri fram – och Sanny A-höfter och tyvärr pålagringar fram men efter hans trafikolycka så är det inte så konstigt. Omröntgen väntar först på Lufsten och Miggo sen på Liva.

2010-11-14 Ögonlysning avklarad – Alice, Minna, Svarten, Meja, Strul, Nellie, Nilla, Nelson och Hedda samt Lukas. Viktor och Sanny röntgade – resultat väntas i veckan. Kvicken röntgad med A-höfter tyvärr lpl fram. Hela M-kullen är nu klar. Vi måste väl skryta lite över Nelson (N-kullen) också – flera lyckade eftersök på påkörda rådjur – endast 10 månader gammal. Bra gjort av husse och hund.

2010-11-07 Nästa grattis till N-kullen- vår egen Attigårdens Golden New Nanette, Strul, blev idag godkänd i anlagsklass viltspår. Synd att vintern närmar sig så vi inte hinner med öppenklassen – kommer inte snön går det an – men nog verkar det hotfullt.

2010-10-29 Dax att gratta den första i N-kullen som tar ett officiellt pris – Roger Forsberg och Nilla – godkänt anlagsprov viltspår. 9 månader gammal. Och sen måste vi lyfta på hatten för Tony Öhman och hans Lufsen (M-kullen) – 2 fällda älgar på drev och ett antal skogsfåglar. Bra gjort! Säg sen att golden inte kan användas som jakthund.

2010-10-24 Åter hemma efter min Kinaresa. Skönt! Den 16.10 var Nelson – Attigårdens Golden New Nelson, ägare Linda Jonsson, Gideå – på utställning i Örnsköldsvik och kammade hem HP och BIM. Stort Grattis.

2010-10-10 Så är det dags igen att grattulera Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – och matte Åsa Eriksson till en ny fin placering i utställningsringen – 1 jaktklass, CK och 4 bästa hane på Västernorrlands Kennelklubbs internationella utställning. Kimmen 9e CK. Och även Attigårdens Golden Mighty Miracle – Meja ägare Marie Reutne till 1, 4 i unghundsklass på samma utställning.

Den 16.10 fyller N-kullen 9 -månader. Spännande att se vem som först blir viltspårchampion och ställer ut i juniorklass på officiell utställning. Och så fyller vårt barnbarn Fabian 14 år samma dag.

2010-10-07 Inget speciellt på hundfronten händer just nu. Vi har firat vår dotter som snart fyller 40 och det med en fest i Borlänge. Mycket trevligt. Och skönt med en hotellhelg. Utställning i helgen för Meja och Kimmen – men inte för Alice som löper. Nästa löp planerar vi att para Alice (SVCh Attigårdens Golden Light in the Dark) och då med Svarten om det ser OK ut med röntgade avkommor. Nästa som händer är ögonspegling i Sundsvall den 13 november – vi har bokat för flera i N-kullen. Hör av er om ni inte kan komma den dagen. Räknar med alla som bor i närheten – dvs Hedda, Nellie, Nilla, Lukas, Strul förstås och ev Olle om han kan resa till Sundsvall. Väntar med spänning på att Wincent kommer och hälsar på den 14.10. Och så väntar röngten för Sanny och Viktor från M-kullen. Ska boka tid bara. Om snön låter vänta så ska Strulis spåra när hon fyllt 9 månader. Och så får vi inte glömma gratta Svartens barn på Samrons kennel som fyllt ett år. Nu väntar en jakthelg och sen för min del en resa till Kina i jobbet.

2010-09-25 Dags för en liten undrar eller rättare rop på hjälp – finns det någon som kan tänka sig att för en tid ta hand om Kurre – Svartens bror. Kurres matte är på sjukhus och har inte råd att ha nonom på hundpensionat då hon inte vet när hon kommer hem. Kurre är en härlig hund – men drar tydligen i kopplet. Han är 5 år fyllda. Förmodligen för att matte inte orkat säga ifrån på skapen. Vet någon om nån som vill vara hundägare för en tid så hör av er på mailen eller slå en signal. Vi lämnar inte Kurre till vems som helst – utan kommer att kolla upp den som hör av sig ordentligt.

2010-09-20 Nu har Åsa och Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – gjort det – 1:a pris i nkl på jaktprovet i Järvsö lördag och sen ett 2:a pris på söndag då Kimmen verkligen hade spring i benen och täckte in hela Järvsö i stort sett. Vi är så stolta över Åsas arbete med jakten. Och ett lika stort Grattis till Carina Svensson och Tara som också fixade ett 1:a pris i nkl på söndag. Tara är inte vår uppfödning men tillhör familjen. Sen får vi väl vara nöjda med första röntgenresultatet efter Svarten – Hd A och ED ua. Nu får vi hoppas att fortsättningen blir lika bra.

2010-09-13 Vi gratulerar Åsa och Kimmen till ännu ett pris på jaktprov – 3 nkl Härnösand. Kämpa på så kommer nog 1:an. Och Grattis till alla High Coast valpar efter Svarten som placerade sig bra i helgen på valputställning. Bir och Bim och så till slut BIS 5 för Umeå-gossen. Bästa uppfödargrupp också. Själv är jag snart på benen efter den värsta flunsa jag har haft – kunde inte jaga en enda dag. Men det får jag väl ta igen om tiden tillåter.

2010-8-28 Stort Grattis till Kicki Olofsson m Ira (I-kullen) till ett 2.a pris på inofficiella jaktprovet i Umeå idag. Och ett stort Grattis också till Hanna och Henrik som fått en liten tös i tisdags. Kellie och Jakita blir nog glada. Vi sörjer Charlie från vår Z-kull, ägare Mats-Åke och Kristina Lanz. Charlie blev 12 år. Vi har förutom att jag dras med en eländig förkylning som inte ger med sig varit och hälsat på Svartens barn på Dåmigs kennel i Dalarna. 3 härliga valpar med mycket arbetsglädje. Och så måste vi väl får skryta över Nilla – Roger Forsbergs hund – som apporterat sin första orre på första jakten. Nilla är från årets kull. Vi har också hunnit med ett återbesök på Strömsholm med Wincent. Operationen varkar vara lyckad. Men det är jobbigt för en lite buse att inte få leka och stoja.

2010-08-11 Nu har Attigårdens Golden Born to be Mine – Klara – ägare Jeanette Midhake och Attigårdens Golden Cocette – Ketty – ägare Maria Olsson blivit änglahundar. Klara var född okt 99 och Ketty januari 2000.

2010-08-02 Grattis till Camilla och Håkan i Lillsjöhögen (Tassas, Sigges och Musses matte och husse) till tvillingarna – en flicka och en pojke födda i natt. Adam och Lukas syskon. Vi grattar också Ingrid och Giiley till en fin 3 placering med buckla och rosett på Älghundklubbens årliga spårprov utanför Umeå. På samma prov fick Kicki och Ira också ett första pris. Strongt gjort. Newton, Roger och Carinas vackra kille, var på utställning i lördags och fick ett HP och ett BIR – i Sollefteå. Själv har vi ägnat tiden åt barnbarn, fritidshus och resa till Strömsholm för operation av Wincents lösa benbitar i armbågen. Operationen gick bra – nu återstår en tuff rehabilitering. Open Show i Sundsvall ställdes in – nu får utställningsverksamheten ligga nere ett tag. Nästa begivenhet blir valpträff på Dåmigs kennel.

2010-07-17 N-kullen har fyllt 6 månader, Svartens första kull på Idkas kennel 1 år och vi har klarat av sommarens varmaste utställning. Resultatet blev väl ganska bra – Svarten 1, 3 utan CK, Meja 1:a pris med bra kritik och duktig handler (Anna), Bruna 1 med bra kritik, Miggo som kom försent fick en bedömning och en 1:a och så lilla Strul visad av Åsa blev 3:a i sin klass. Domaren var hård i bedömningen så vi är nöjda.

2010-06-30 MH för 4 st ur M-kullen genomfördes med glans den 28 juni. Miggo, Viktor, Lufsen och Liva. Nu återstår Meja, Kvicken och Sanny och Bruna – den 26 augusti är det dags för det gänget. Sannys skadade bakben läker enligt plan men det var en rejäl smäll han råkade utför när han ”krockade” med bilen. Svartens valpar på High-Coast har betittats av oss – härliga, rejala valpar med bra psyke. En hane finns kvar – min favorit helt klart. Svarten har fått årets första våteksem så nu är han rakad på halva huvudet och halsen. Midsommarhelgens idoga badande gav resultat. Nu är han så sjuk att han måste sitta i husses knä i TV-soffan. Äntligen är lägrets hemsida uppdaterad med lite bilder. Attigårdenläger, 2010.htm

2010-06-18 Äntligen fredag och avslut på en jäktig vecka. Vårt årliga läger var förra helgen – stort Tack till alla som var där – både som funktionärer och deltagare. Funktionsbeskrivning för 5 ur M-kullen och Bruna samt jaktträning, lydnadsträning, valppromenad och utställning. Resultat på gång och bilder också. Röntgenresultat för Miggo och Lufsen – tyvärr inte det resultat vi och röntgande veterinär såg. C på Miggo och C+B på Lufsen – båda fria fram. Och fria ögon också. Omröntgen av höfter om 6 månader. Det såg väldigt bra ut tyckte vi vid röntgen – men tyvärr så är bedömningarna olika. En Englandsresa med jobb och 2 utbildningsdagar, avslut valpkurs för Strulis och Fabian hemma över helgen – m a o vardag igen. Stort Grattis också till Andreas och Aero som förra lördagen blev uppflyttade till högre klass spår.

2010-06-06 Svenska flaggans dag och utställning på Nordvik – resultat, Strul som gjorde en bra debut fick bra kritik men inget HP, Svartens son Bilbo (se bilden) blev BIM valp i sin klass och hans vackra syster Trolla 2:a i sin klass – båda från kennel Samron’s. Attigårdens Golden Mighty King, Miggo – matte Eija Lehtinen, vann juniorklassen med HP och broder Lufsen – Attigårdens Golden Mighty Rambler äg Tony Öhman blev 3:a. Miggo visades med den äran av Caritha – stort tack. Svarten placerade sig 4 i konkurrens-klass ökl med CK och den bästa kritik vi nånsin fått. En magnifik hane – en fin representant för sin ras. Och sen får vi gratta Åsa som idag fick besked om att hon klarat sitt slutprov som instruktör i Goldenklubben. Nu är nästa övning lägret i Österström.

2010-05-30 Så har vi helgens gratulationer: Åsa och Kimmen – 3e pris på jaktprov – Kimmen gjorde ett bra jobb. Liva – Attigårdens Golden Mighty Mary med husse Daniel som handler blev 2:a bästa tik på Open Show i Umeå. Nemo med husse Kurt Nilsson, Västervik (k-kullen) fick certpoäng första starten i elitklass bruksspår. Och Strulan har simmat för första gången. Och kastat sig från stenar och testat flytbrygga mm.

2010-05-23 Grattis till Attigårdens Golden Mighty Rambler, ägare Tony Öhman, 1,2 HP i juniorklass – första officiella 1:an. Grattis också till Samron´s avkommor efter Svarten, Trolla och Bilbo Trolla blev 2:a m Hp i valpklass 1 och Bilbo tog hem ett BIR.

2010-05-09 Grattis igen Åsa och Kimmen – 1, 1 CK i jaktklass på Skara Internationella. Tony och Lufsen har också varit på utställning, 1 HP i juniorklass (inofficiell) – framgångar hela tiden. Imorgon fyller I-kullen 5 år – Svarten, Eimy, Ice, Cilla, Ira, Nelson, Kurre och Sigurd. Grattis från barndomshemmet. Mamma Frida har fyllt 9 år – tiden går.

2010-05-08 Grattis till Åsa och Kimmen – 1, 2 och CK i jaktklass på Club Show i Skara. Och så har resultatet på Mejas röntgen kommit – A-höfter och fri fram. Härligt – nu röntgar vi fler i juni. Svarten har blivit pappa igen – 5 st på Kennel High Coast den 5 maj. 1 tik och 4 hanar. Vi har fått 2 trevliga samtal den här veckan – från Eilas matte – hon och Eila 9 år har ett bra liv i Sigtuna och från Zello i Sveg -fortfarande aktiv trots sina 12 år. Det är alltid roligt att höra av valpköparna. Y-kullen fyller 13 år 6 juni Z-kullen har fyllt 12 år och A-kullen 11 år och B-kullen 10. Tiden går så fort.

2010-05-02 Så har vi då överlevt sista april och första maj – inga smällare på Storåsen inte. Svarten och Bruna har utmanat en snabb Vorsteh på ett sprinterlopp – Vorsten vann! Har sällan sett Svartens tunga hänga så långt ut. Hans käre bror och mor och syster yster har också firat helgen i grannhuset så lyckan var total. Imorse fick Strul ett lyckorus – snö att springa i igen. Ni som funderar på lägret – snälla skicka ett mail och tala om hur ni tänker bo, hur ni ska äta mm så vi för börja planeringen. Några har anmält sig men jag kan inte hålla koll om det inte kommer via mail. Det ser ut att bli många i år igen. Jättekul. Alla i M-kullen måste komma på funktionsbeskrivningen. Strul börjar valpkurs den 11 tillsammans med sina syskon i Sundsvall. Det ska bli kul. Alla har inte sett en Samojedgolden så det blir säkert en upplevelse.

2010-04-20 Nu har Svarten blivit far igen – förra helgen fick Tassa på Dåmigs kennel 1 tik och 2 hanar och idag har Janelle på Oxundas kennel fått 7 valpar – 4 tikar och 3 hanar. Vi gratulerar mödrarna och ser fram emot nästa kull på High Coast. Valparna från N-kullen sköter sig – trots ätande av diverse äckliga saker, magsjuka, urinvägs-infektioner, blåsa i öga mm. Det är precis som i valplådan med detta livliga gäng – allt händer!

Nu satsar vi lägret – väntar med spänning på vilka som kommer.

2010-04-09 Aktuellt uppdaterad – inbjudan till lägret skickad och M-kullen anmäld till MH 28 – 29 juni. Om någon känner sig bortglömd vad gäller lägret – maila eller ring. Det är många mailadresser som inte längre funkar så bra.

2010-04-05 Grattis Åsa och Kimmen – CK i jaktklass på Lilla Stockholm . SE VCh Attigårdens Golden Knock out Kim gjorde det igen. Vi har firat på Storåsen med byastämma, lek med broder Nelson Frida och Mejja. Valparna har haft det jättebra och klarade första bilfärden riktigt bra. Lite kräks förståst – men mest sova trots eländig väg sista milen. Nu är vi hemma och ägnat dagen åt kloklippning på alla 4 hundarna och lite putsning av päls på dom stora också. Småtjejerna får vänta lite till på trimsaxen.

Grattis till vår vän Ulla Frisk, kennel Vassruggen, som fick Breaders Crown på Goldenklubbens årsmöte. Det har hon gjort sig förtjänt av – det är inte många som gjort så mycket för vår ras i det tysta som hon. Och hon har betytt väldigt mycket för oss och den inriktning vi nu har på aveln.

2010-03-31 Nu har Wincent flyttat till sin nya familj i Umeå – och Newton flyttade i lördags. Nellie blir kvar över påsk och nån vecka till sen flyttar hon också hem. Strulan och Nellie bor nu tillsammans med Svarten och Bruna – och livet har återgått till det normala på Attigården. Minnas hemkomst till familjen firades med ballonger igår kväll – hon var efterlängtad. Nu ser vi fram emot en lugn påskhelg och önskar alla vår valpköpare och vänner en trevlig helg.

201003-25 Nu har Natalie bytt namn till Nellie och fått ny husse och matte. Hon ska bo kvar hos oss ett tag till – husse och matte måste fixa ledighet. Grabbarna är besiktade utan anmärkning – klara för flytten i helgen. Sen återgår huset till vanlig ordning förutom att flocken har utökats med lilla Strulan. Nilla har varit sjuk – men efter mången tankemöda hos veterinär Matilda så har man nog kommit på orsak och hittat lämpligt medicin. Magen har krånglat – men just nu ser det ljusare ut Glöm inte boka helgen 12 – 13 juni – läger i Österström. Inbjudan på gång. Det ser ut som om Svarten ska bli far igen – kolla både Dåmigs, Oxundas och High Coast hemsidor.

2010-03-21 Söndagkväll och dags för uppdatering. Idag har valparna lekt stubbleken – hur den går till framgår av bilden. Eftersom Newtons husse och matte sitter på beachen i Aruba och kollar hemsidan så får vi väl säga att det är Newton som kollar syster Strulan på stubben. Natalie söker fortfarande efter husse och matte. Wincent och Newton flyttar nästa helg.

2010-03-19 Nu är det bara lilla Natalie som inte fått något nytt hem – du som är intresserad av en tikvalp med bra stamtavla, sunda och friska föräldrar ring eller maila oss. Wincent och Newton flyttar nästa helg till sina nya hem.

2010-03-14 Nu har 7 valpar flyttat till sina nya hem. Wincent och Natalie söker fortfarande efter husse och/eller matte. Newtons familj har semester till den 27.3 och Strulan får bo kvar hos Knassyster Bruna och Svarten. Lugnet börjar åter infinna sig på Attigården. Du som vill ha en trevlig kompis med arbetsglädje – hör av dig till oss. N-kullens sida uppdaterad med bilder på valparna.

1010-03-11 Vi har en hane och en tik kvar i N-kullen. Du som vill ha en golden med fart och arbetsglädje – hör av Dig till oss för ett besök. Se bilden till höger. Några valpar flyttar nu i helgen. Några lite senare i mars. En tös blir kvar i huset – Strulan.

2010-03-08 7 veckor har passerat och valparna är nu ute och rastar sig efter maten. Härligt om än det är snö i massor. Bilder inlagda idag. ID-märkningen är avklarad och det gick galant. Nuär det dags att skriva in 12 – 13 juni i kalendern – Attigårdenläger som vanligt. Vart vet inte än och inget program är spikat förutom Funktionsbeskrivning för M-kullen. Inbjudan kommer snart .

2010-03-05 Imorgon är kullen 7 veckor -det märks vekligen. Det är fullt upp med mat och städning. Idag har valparna varit ute i snön för första gången. Inget märkvärdigt alls. Torsdag är det veterinärbesök och besiktning och sprutor . Nästa helg lämnar några hemmet och flyttar in hos sina nya familjer. Som vanligt börjar separations-ångesten att infinna sig. En hane och en tik finns kvar. N-kullen sida uppdaterad med bilder och namn på valparna.

2010-02-28 Grattis till Lisa Pettersson i Umeå (Livas matte) och hennes sambo som fick en tvåbent valp den 13 januari. Bild på underverket kommer snart. Valparna växer – nu har dom passerat 6-v eckorsdagen. Bilder kommer senare i veckan. Vi har en tik och en hane kvar som ännu inte hittat någon ny husse och matte. Uppdatering av kullens sida med namn kommer snart.

2010-02-21 Valparna är nu 5 veckor – tråkigt att kylan och snön håller i sig så att dom inte kan vara ute. Men leka kan man inne också. Det finns fortfarande någon valp som inte har nya matte och husse. Fler bilder finns på deras egen sida.N-kullen

2010-02-14 Stort GRATTIS till Kicki Olofsson med Ira som kammade hem priset som Årets Lydnadshund i Holmsunds Brukshundklubb. Valparna växer så det knakar – det finns fortfarande någon otingad tik och hane. N-kullen – nya bilder inlagda.

2010-02-07 Stort Grattis Åsa Eriksson med SE VCh Attigårdens Golden Knock out Kim till vinsten av Medelpadssektionens VP till bästa Allround Golden – Kim har pris på både jaktprov och utställning under 2009. Valparnas sida uppdaterad med nya bilder – se N-kullen. Vi har ännu några valpar som inte är tingade.

2010-02-02 Svarten har blivit pappa till 11 små Lisabackare – Ella nedkom igår med 4 hanar och 7 tikar. Grattis från oss på Attigården! Våra små växer snabbt och ökar bra i vikt. Ni som försökt nå oss via hemsidan kan ha haft problem – vår serverleverantör har meddelat att mailen inte har fungerat vi hemsidan senaste veckan. Så ring om ni vill oss nå oss.

2010-01-31 N-kullen sidan uppdaterad med nya bilder. Planering av sommarens MH och funktionsbeskrivning samt läger är på gång. Information kommer snart. Mejja ska snart börja sin specialvalpis för blivande räddningshundar. Spännande!

2010-01-27 Nu är det officiellt – Svarten tog hem Golden Retrieverklubbens Viltspårspris för 3e gången på raken. Och Knassyster Bruna blev delad 2:a och Alice – SVCh Attigårdens Golden Light in the Dark – delad 5a. Våra eftersökshundar gör bra ifrån sig! Svarten hade full pott – 105 poäng. N-kullens sida uppdaterad med nya bilder. Valparna utvecklas bra. Och är livliga som väntat.

2010-01-25 Internationella Räddningshundstyrka Norr har tränat i helgen och gjort en insats för Haiti – vår Frida var med -artikel i söndagens Sundsvalls Tidning

Valparna växer – dubbla födelsevikten på 8 dygn – inte illa med 11 st som ska slåss om maten.

2010-01-19 Nu har N-kullen sin egen sida. Där finns det nu foton från före och efter valpning.

2010-01-16 Födda – 11 valpar – 6 hanar och 5 tikar idag. Det blev både nattvak och dagvak – det tog lite tid att få ut alla 11. Pigga och matglada valpar. Bilder kommer när matte har hunnit ta igen lite sömn och husse laddat in bilderna i datorn.

2010-01-14 Idag ska Minna valpa – vi väntar och väntar. Hon är jättestor så det blir väl en jättekull igen. Natt vak kanske – hon ligger och vilar mycket nu och äter inte så mycket. Annars är det så lungt på hundfronten – kylan gör att det inte går att vara aktiv med hundarna.

2010-01-03 Dags att uppdatera hemsidan och önska alla er besökare ett bra 2010. Julen blev bra hos oss – Eva, Morgan och Fabian var hemma, vi hade besök av Evas kompis Angelica med lilla Emma. Hundarna hade ett väldigt bestyr med den lilla snabbfotade ettåringen. Till Brunas förtret kunde hon inte leka dragkamp – men hon var bra att ha ändå. Söndagen var hemresedag för gänget – men då kom vår extradotter Amandan till oss några timmar på kvällen i väntan på tåget till Göteborg. En glad överraskning – vi ses så sällan. Nu går vi i väntans tider – det är snart dags för Minna att valpa – 2 veckor kvar. Hon är ganska rund om magen. Vi måste också gratulera Monika och Sture i Ljusdal till Viktors (M-kullen) framgång i utställningsringen. BIR-valp. HP förstås. Valparna efter Alva och Svarten (artar sig bra – Idkas Qira blev BIR valp och BIS2 valp i Umeå i november och övriga 2 som ställdes ut fick bra kritik och placering. Qira ägs av Maria Isberg. En envis förkylning hos oss båda har gjort att vi hållit oss borta från vänner och bekanta snart en vecka och än är det inte över. Nyår firade vi upp på Storåsen i lugn och ro – borta från smällare och raketer. Men med Meja, Frida och Nelson i granngården – trevliga lekkompisar för Svarten och Bruna.

2009-12-13God Jul och Gott Nytt År

Nu närmar sig julen med stormsteg. Vi vet att Minna är dräktig – och ser fram emot valpning mitten av januari. Svarten har parat Lisabackens Ella Elegant – en jaktprovsmeriterad tik med James-linjer bakom sig. Spännande kombination tycker vi. Rocky – Attigårdens Golden Your my Man har somnat in. Vi sörjer med hans familj i Härnösand – Stig, Eva och Jörgen Pettersson. Det är inte så många kvar nu i Y-kullen. Årets julbrev är på gång – kommer denna vecka.

2009-11-25 Nu har han gjort det igen – Lufsen vill säga. Bir valp på Wången i lördags. Trots ohyfs i ringen fick han en jättefin kritik. Lufsen och husse Tony finns på bild. Från M-kullen

2009-11-22 Nu är Minna – SVCh Attigårdens Hermione Granger – parad med Glenroich Li Wu Kapplandet, Vincent. Valparna föds i mitten av januari. Det har varit en dramatisk vecka – evakuering av hundar och oss själva p g a en brand på bilskroten på andra sidan vägen. Jag fick inte ens komma hem efter min Londonvecka. Så utställningen på Wången den fick vi ställa in.

Brunas röntgenresultat blev inte så bra – men hon blir kvar i huset som min skräphund och eftersökshund på älgjakten. Omröntgen av Aero i L-kullen gav fria höfter. Tyvärr inte för Kellie – hon har sina C utan pålagringar kvar.

Svartens valpar hos Samrons artar sig – vi har varit upp och IDmärkt kullen och kan konstatera att Svarten har lämnat sina avtryck – både i utseende och sätt. Det finns fortfarande en underbar hanhund kvar.

2009-11-05 SVCh Attigårdens Golden Flower in my Gun – Tassa – ägare Camilla Hansson, fick idag somna in p g a cancer i livmodern mm. Tassa blve 8 år – vi sörjer henne mycket och tänker på Camilla med familj som nu är utan sin trollhund. Tassa var mamma till vår J-kull.

I helgen klarade vi av årets championatmiddag och 6 månaders valpträffen med M-kullen. Bilder kommer inom kort. Nu väntar en resa till Piteå och parning – Minna (SVCh Attigårdens Hermione Granger) löper. Tilltänkt pappa är Maria Sandlunds Glenroich hane Vincent. Se mer på Kapplandets hemsida.

2009-10-21 Stort Grattis till Liva med matte Lisa Pettersson Umeå (Attigårdens Golden Mighty Mary) som blev BIR-valp och BIG3 vid Västerbottens kennelklubbs inofficiella utställning i helgen. Nu har Svartens valpar på Samron’s kennel beskådats av farmor. Vilka vackra valpar – inte minst lilla Svarta eller Chokladkakan som hon kallas. Kraftiga valpar med härliga huvuden och mycket färg. Nästa helg så har vi championatmiddag för årets meriterade hundar samt valpträff för M-kullen.

2009-10-07 Svarten har blivit far- 3hanar och 3 tikar föddes igår på Kennel Samrons i Umeå. Mor SVCh Samron’s Dizzy Mizz Lizzy – Trasan. Stort Grattis till fin kull och tydligen finns det en liten Svarta i kullen – och en Svarten också storleksmässigt.

2009-10-04 Ännu en av M-barnen som visat upp sig i ringen. Attigårdens Golden Mighty Mary – Liva – ägare Lisa Pettersson, Umeå. BIR, Hp och BIS 2 i Vännäs – valputställning. Grattis säger vi.

2009-09-27 Nu kan Kicki Olofsson, Umeå lägga ytterligare en titel till Iras tidigare två. Dagens 1 pris i lydnadsklass 2 med delad klassvinst gör att vi nu skriver – LPI LPII SVCh Attigårdens Golden Irrisistible. Stort Grattis från barndomshemmet.

2009-09-26 Vi Gratulerar Åsa Eriksson och SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – Kimmen till 1 pris i nkl och Provbästa på GRK Medelpad/Hälsingslands inofficiella jaktprov idag. Bra jobbat – Kim fick en jättefin kritik.

2009-09-22 Nu har nästa valp ur M-kullen visat upp sig – Attigårdens Golden Mighty Lord, Viktor, ägare Monika och Sture Eriksson, Ljusdal. BIR och bland dom 8 bästa valparna av 25 på valputställning i Ljusdal.

2009-09-21 Åter till vardagen efter älgjakt mm och dags att uppdatera nyheterna. Vi börjar med Club Show i Aspås 6.9. Svarten, SVCh Attigårdens Golden Icelander, fick 1, 2 med CK i öppen klass och jättefin kritik. Bruna, SVCh Kapplandets Shah Nu Shiqi, 1,2 i juniorklass. Kimmen och Alice fick båda 2:a pris. I valpklass I så fick Kvicken – Attigårdens Golden Mighty Star, Kvicken, ägare Ritva Kvick, HP och blev 2:a och syrran Attigårdens Golden Mighty Miracle, Mejja, ägare Marie Reutne, HP och 3:a i klassen. Den 20.9 så placerade sig Attigårdens Golden Mighty Rambler, Lufsen,ägare Tony Öhman, som BIS 2 på Mittlabbens utställning i Härnösand. Nemo, från vår K-kull, ägare Kurt Nilsson, Västervik, har gjort debut i elitklass spår med fina poäng på spåret men tyvärr inte så bra på lydnad. Nya prov planeras av husse. Vi grattar alla våra duktiga och flitiga valpköpare! Och så en glädjande nyhet – SVCh Samrons Dizzy Mizz Lizzy, Trasan, väntar valpar med Svarten – föds omkring den 6 oktober.

2009-09-02 19:01 ikväll födde vår kennelflicka Cilla (Cecilia Wallgren) en flicka – Liv Margareta. Grattis Robin och Cilla från oss alla Attigårdare!

2009-08-30 Stort Grattis till Åsa och Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – som fixade ett 2:a pris i nkl på jaktprov i lördags. Och även till Kicki Olofsson med Ira – SVCh LPI Attigårdens Golden Irrisistable – till 1:a pris i LklII och därtill Klubbmästare för Holmsunds Bhk. Vilka duktiga hundar och förare!

2009-08-27 Vi sörjer Wiljas system Wanda – ägare Lennart Jakobsson- som somnat in 13 år gammal. Hon fick ett bra liv.

2009-09-23 Åter en helg att glädja sig åt. Stort Grattis till Tony Öhman med Attigårdens Golden Mighty Rambler e SU(u)Ch Gildas Baryshnikov – u SVCh Attigårdens Golden Inamorata- BIS2 valp Open Show i Ö-vik. Slagen av en halvsyster (Axel-barn). Och ett lika stort Grattis till James dottern Myran – Tommy och Terese Zettermans Samron’s Seventh Star – BIS 2 vuxna. Och så till sist Svartens senaste fästmö – Samron’s Dizzy Mizz Lizzy – Svensk Viltspårchampion idag – med svärmor bakom spakarna dvs spårlinan. Trasan är en härlig tik – men en alldeles utmärkt näsa för viltspår. Vi väntar nu på fler goda resultat från lydnadsplanerna och apellplanerna i norr.

2009-08-18 Grattis Andreas och Aero – LPI Attigårdens Golden Lucky Lad – till ett 2:a pris LKl II – bra gjort.

2009-08-17 Stort GRATTIS till Kicki Olofsson och SVCh LPI Attigårdens Golden Irrisistble – Ira – till första pris Lkl II. Nu är ni på väg mot LPII. Grattis också till Trasan som förra veckan fixade godkänd anlagsklass viltspår ioch 2 första pris i ökl så där bara av farten – men reservmatte Solveig i spårlinan. Nu så väntar ett ordinarie prov i höst – sen så!

2009-08-06 SVCh Attigårdens Golden Icelander -Svarten – har parat Samron’s Dizzy Mizz Lizzy – Trasan. Nu håller vi alla tummar för att Tommy och Therese får sin efterlängtade kombination.

2009-08-02 Augusti började bra- Open Show i Sundsvall – Svarten 1 HP Limit och reserv bästa hane. Bruna – Kapplandets Shan Nu Shiqi- 1 HP Junior I och 2 bästa tikvalp. Attigårdens Golden Intermezzo – Nelson ägare Eivor Reutne – 2 i Maiden hanar med jättefin kritik – välvisad av Åsa. Och så SVCh Attigårdens Hermione Granger – Minna ägare Annika Eriksson och vi själva – 4 Maiden tikar med jättefin kritik. Så idag har vi besökt Svenstavik och internationella utställningen och då hade både Svarten och Bruna ändrat sig markant och fick båda två blå band – tänk vad som kan hända över en natt. Men dom var i gott sällskap. Domaren tyckte inte om speciellt många hundar. Nästa vecka kommer äntligen Trasan och besöker Svarten – planerat sedan länga. Kolla in på Samrons kennels hemsida så får ni se vad som är på gång. Spännande och efterlängtat.

2009-07-27 Nu så är Bruna – Kapplandets Shan nu Shiqi och Alice – Attigårdens Golden Light in the Dark ( vår och Lena Erikssons) samt Attigårdens Golden Light of Minna (ägare Martina Nyh) klara med sina 3 spår i öppen klass och alltså Viltspårchampions! Bruna är bara 9 månader och 3 veckor. Hon fick HP idag av domaren – svårspårat p g a allt regn bl a. Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – tog i lördags sitt 3e provbästa i Sundsvall – 1 ökl med HP och hans syster Ira – SVCH Attigårdens Golden Irrisistible ägare Kicki Olofsson 1 ökl på älghundens klubbens prov utanför Umeå. Även SVCh Attigårdens Golden Glen Gillie ägare Ingrid Sjöberg Umeå fick ett 1:a pris. Bara 4 hundar av 30 fick ettor. SVCh Attigårdens Golden Lovely Kellie med matte Hanna Niva klarade ett 3 pris. Svarten och Bruna var på utställning i söndags – Högbo Bruk. Svarten fick en slät etta och Bruna av någon anledning en 2:a trots fin kritik. Så är det med utställning.

Bilder från lägret

2009-07-20 Grattis till vår nya LPI – SVCh Attigårdens Golden Lovely Kellie – ägare Hanna Niva. 3 första pris i lydnadsklass 1 på 3 tävlingar. Inte illa. Grattis också till Kicki Olofsson och Ira som fixat pris 2 ggr i LklII – trots att Ira hittat på bus båda gångerna. Vi får väl skryta lite med ett nytt provbästa för Svarten igen – viltspår och inte vilket spår som helst heller. Extra svårt eftersom domaren lyckades lägga spåret över en älgkyrkogård där björn härjat – alltså var det benrester, huvuden, älgkronor och klövar efter nästa hela spåret. Men Svarten fixade det enkelt. Och så kanske ett litet Grattis till lilla Bruna som blev godkänd anlag viltspår lördag – dagen efter sin 9 månaders dag och sen på söndag fixade en 1 i ökl tillsammans med vår och Lena Erikssons Alice – också från L-kullen den duktiga. Svartens barn artar sig bra – nu finns det bara 2 flickor kvar i kullen.

2009-07-05 Nu har Svarten blivit pappa – Alva (Idkas kennel) fick i fredags 2 hanar och 6 tikar. Av färgen att döma så kan nog inte Svarten neka alls. Årets Attigårdenläger – för övrigt vår 30e kennelträff – har avklarats. Vi var i Österström där vi ätit jättebra mat och haft det trevligt. Små och stora hundar har fått träna spår, jakt och lydnad. Lägret avslutadas med en poängjakt där årets nyhet var ett miljöprov för förare och hund. Grattis till Lars Näsholm med Tindra som tog hem segern. Och till Therese och Haldir för vinsten i barnklassen.

2009-06-27 Vi sörjer Tjalle, Attigårdens Golden Jolly Joe ägare Lillemor Kårvall, som efter en tuff kamp mot en akut sjukdom fick ge upp sitt hundliv. Tack till familjer Kårvall som tagit hand om Tjalle så bra.

Vi gratulerar Attigårdens Golden Light of Minna, Goa, och matte Martina Nyh till första ettan i ökl viltspår. Och så Grattis till syrran, Attigårdens Golden Lovely Kelly med Matte Hanna Niva som på ett första pris i lkl I med hela 180,5p.

2009-06-18 Grattis till Martina Ny med Goa – Attigårdens Golden Light of Minna – 3 st 2:a pris i LKI och godkänd anlag viltspår hittills den här veckan. Nära 1:a pris var det också. Nya bilder påM-kullen och så en bild på 4 generationer Attigårdare. Nu gör vi midsommar! Och om någon vill vara med på lägret – anmäl fort.

2009-06-14 Nu har det gått en vecka sedan valparna flyttade – huset börjar återgå till normalläge igen. Årets Attigårdenläger närmar sig – vi saknar ännu några av våra vänner på anmälningslistan. Den stora nyheten nu är väl den att Svarten ska bli pappa – Alva är dräktig enligt uppfödaren på Idkas kennel. Bilderna på M-kullen ska in – men tiden räcker just nu inte till för det.

2009-06-03 Grattis till Kicki Olofsson och Lizzie(från E-kullen) till 2 m HP i maiden på Open Show i Umeå. Och till pappa Axel och BIS och Brunas syster BIS-valp. Framgångarna haglar! Valpsidan –M-kullen – uppdaterad med bilder. Valparna besiktigade idag – allt väl. Nu närmar sig den stora hämtarhelgen. Ny bild på Svarten inlagd

2009-05-22 Efter en minst sagt intensiv vecka får jag äntligen tid att uppdatera hemsidan lite. Vi har fått fönstren i huset utbytta – vilket inte alls var enligt planen. Mitt i valpar, besök och långhelg. Så min Östersundsresa för utställning den fick utgå p g a tidsbrist! Så till händelser – både glädje och sorg. Först ett stort grattis till Hans Erik ch Monika Wikner till en nybliven viltspårchampion – SVCh Attigårdens Golden Light of Star – Sigge. Och till Svarten som tog årets första provbästa – första starten för året. Så Grattar vi förstås valppappa Axel till BIS Open Show i Aspås. Och tackar för besöket. Vi sörjer också Ami från vår Y-kull som somnat in – nästan 12 år gammal. Tack till Maria och Lars-Åke för att ni tagit hand om Ami på ett så bra sätt. Bilder på championkillen och på valparna kommer när jag är tillbaka efter lite jobbresande. Glöm inte anmäla till vårt läger den 4 – 5 juli.

2009-05-12 Bilder på Sanny och familjen finns på M.kullen

2009-05-06 Dags att boka in årets valpköparläger – 4 – 5 juli i Österström. Inbjudan kommer inom kort. Mer under Aktuellt

2009-05-02M-kullen sidan uppdaterad med bilder. Bild på Bruna inlagd här till höger. Grattis till pappa Axel – nu kan han stoltsera med titlarna – S(u)UCh NuCh Gildas Baryshnikov – cert mm i dag i Skellefteå. Maria och Lars-Göran är bara att Gratulera.

2009-05-01 Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – har idag parat Idkas Madicken. Det gjorde han på mattes älgpass uppe i Jämtland dit vi flytt undan smällarna. Valparna och mamma Cilla samt husse fick vara hemma. Bilder på valparna kommer under morgondagen – om jag får tid att redigera förstås. Storasyster Bruna har intagit valplådan för lek. Valparna klev ur lådan redan när dom var 2 veckor och 2 dagar – det tidigaste vi varit med om. Det är livliga krabater och försigkomna.

2009-04-27 Stort Grattis till vår Västervikare – Kurt Nilsson med Nemo – (från K-kullen) – uppflyttad till elitklass spår efter att ha kammat hem 504,5p i högre klass. Vilket ekipage!!

2009-04-23 Nu har valparna fått ögon – och börjat gå! Bilder kommer snart igen.

2009-04-17 Idag somnade SVCh Attigårdens Golden Your my Lady, ägare Annika Eriksson, in – nästan 12 år gammal. Vi sörjer Lady som var en mycket härlig tik. Lillan i sin kull – men naggande god. Valparna växer och frodas-se deras egen sida – M-kullen

2009-04-13 Valparna är födda – den 12.4 kl 00.07 samt 03.20 (kejsarsnitt). 5 hanar och 2 tikar. Cilla mår bra och har hämtat sig fort efter snittet. Lite sämre med matte och husse och Cillas matte som är slitna efter vaknatt. Tack vare en bra husveterinär – Marie Werner – som offrade sin påskafton så gick det hela mycket bra. Nu är lugnet tillbaka i huset.

2009-04-09 Glad Påsk alla våra vänner! Vi går i väntans tider – Cilla är rund och god.

Idag – en dag före sin 10-årsdag – fick Marie Reutnes prinsessa Grace – TjhR SVCh Attigårdens Golden Amazing Grace – somna in. Hon insjuknade för någon vecka sedan och tyvärr gick det inte att göra något åt hennes sjukdom. Vi sörjer tillsammans med Marie och saknar vår skrattande prinsessa – hennes stora idol här i livet var gammelhusse Hans – när hon såg honom så visade hon upp alla sina vackra tänder. Grace var utbildad räddningshund och så sent som för 3 veckor sedan deltog hon aktivt i träningen. En riktig arbetshund med en otrolig motor. Nu får hon ägna sig åt att söka i hundhimlen bland alla andra änglahundar.

2009-04-05 Vi har haft datorstrul så alla ni som mailat om valp och kollat hemsidan – ursäkta! Nu är vi på banan igen. Det är snart dags för Cillas nedkomst – Påskdagen om allt går enligt planerna. Hon är tjock och rund om magen. Den 3 april somnade Attigårdens Sweet Supreme – Ella – ägare vi och Jeanette Midhake in, 14 år och 4 månader gammal

2009-03-18 Cilla är dräktig – vi har sett dom små på ultraljud. Påskhelgen räddad med valpning Ett stort Grattis till Martina Nyh och Goa -Attigårdens Golden Light of Minna. 2 st 2:a pris Lydnadsklass 1 och så HP på utställning.

2009-03-08 Resultaten från Piteå – Svarten 1, 2, CK ökl, Cilla (SVCh Attigårdens Golden Inamorata) 1,2 ökl, CK och så Åsas Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim – 1,2 jaktklass med CK (igen). Bruna fick nöja sig med reservplats i sin valpklass I, syrran från Gällivare vann och Cilla syster på Kapplandets blev 2:a. Brorsan Totte blev också 2:a. Och så sist men inte minst – Brunas pappa och Cillas fästman – Gilda Barryshnikov – Axel – Cert, Bir och BIS – vilken kille. Stort Grattis till Maria och Lars-Göran på Kapplandets kennel.

Cilla är dräktig sägs det av dom som bör veta – matte veterinären med kollegor. Vi håller tummarna. Valpsidan uppdaterad m bild på Cilla.

2009-02-21 Brunas premiär i utställningsringen är avklarad med glans. 2 i sin klass med HP – efter syrran Cilla som också blev BIS-valp. Och pappa Axel – Gildas Barryshnikov – han blev BIS han. Stort grattis till Maria och Lars-Göran – kennel Kapplandets. Svarten fick kalaskritik – 2 med HP trots avsaknas av päls. Den har nämligen Bruna slitit bort – fram för allt på svanse. Nu väntar en resa till Piteå den 7 mars. Vi går i väntans tider – Cilla är förhoppningsvis dräktig med den vackra Axel – men än är det för tidigt att jubla.

2009-02-19 Sidan Valpar uppdaterad med aktuella kullar. Ny bild på Svarten inlagd under hanar. Aktuellt 2009 uppdaterad.

2009-02-10 Nu har det varit lungt på hundfronten ett tag. Men äntligen så har något hänt att glädja sig åt. Svarten blev återigen Årets Viltspårgolden (GRK) och tog även hem Ninnigårdens VP till bästa viltspårhund i SSRK Sundsvall. Priset fick han för gott – 3 inteckningar och det blev hans!

Nästa glädjande nyhet – Cilla – SVCh Attigårdens Golden inamorata är parad med Gildas Barryshnikov. Nu återstår några veckor av väntan. Men med tanke på omständigheterna kring parningen så måste det blir resultat. Snöstorm och 15 grader kallt och parning utomhus.

Tilda- SVCh Attigårdens Glen Livet – vår sista chans att få något kvar efter vår Wilja – löper också. Vi försöker med vår Svarten – blir det inga valpar nu så blir det inga mer försök med Tilda. Tredej gången gillt! Både Tilda och Svarten har bakom sig SUCh Trollsångens Sonat – en linje som vi vill behålla. Tyvärr så blev det inga valpar hos Samrons den här gången.

Bruna ska göra utställningsdebut den 21 februari. Tillsammans med sina syskon på Kapplandet. Spännande – fast dom har ingen terroristklass på Open Show. Tyvärr för Bruna och syster Cilla.

Bilder kommer när jag hunnet samla ihop mig själv efter resor och flytt på jobbet. Ska byta arbetsplats efter 33 år. Än är inte tanten för gammal tydligen. Jobbet byter jag också delvis. Fast förmodligen slipper jag nog inte något som jag gjort förut heller.

2009-01-09 Nytt år och nya utmaningar väntar oss alla. Vi ser fram emot att få valpar i huset igen, att Svarten blir pappa och att alla våra valpköpare får ett bra år med sina hundar. Bruna utvecklas alltmer till en terrorist – hon har ett stort revir och får numera inte vara lös ute med Svarten. Det har varit några utflykter i skogen i mörkret vilket inte alls är bra. Hon är absolut inte rädd av sig. Första vaccinationen avklarad utan ett pip. Och hon har träffat många andra hundar – bl a familjens boxer Pralin som gärna leker med terroristen. Gammelmormor Ajja fick ta nyårshelgen som extra mamma – inte så dumt alls. Bilden talar för sig.

2008

2008-12-16 Nu har det äntligen blivit av – Svarten har parat Samrons Dizzy Mizz Lizzy – Trasan. Planerat sedan länge. Nu håller vi alla tummar att det blir valpar hos Tommy och Therese.

Vi passar också på att önska er alla en riktigt God Jul. Årets julbrev är på väg se länk här –Julbrev 2008

2008-12-06 Nu är det sant! En ny valp har anlänt till vårt hus. Kapplandets Shan Nu Shiqi – Bruna. Född den 10 oktober. En pigg liten tös som inte räds någonting än så länge. Svarten tycker att hon är ganska kul – om än något trög när det gäller att springa fort kring valpstallet. Det fattar hon inteän. Spännande för oss alla – det är länge sedan vi köpte en valp. Nu väntar vi på att Tilda ska löpa så vi får egna valpar i huset, och kanske även Cilla och Minna. Eimy ska inte gå i avel – ett beslut som vi tagit tillsammans med Eimys matte Sara. Alla L-barn som ögonspeglades den 29e var OK liksom Tilda, Minna, Svarten och Dobby och Cilla.

2008-11-27 Äntligen – nu är vår adoptivjämte – Ryvikens Atos – Musse SJCh. Vi gratulerar husse Håkan och matte Camilla. Nu börjar jakten mot SUCh också. I övrigt så är det lungt nu på hundfronten – vi väntar på Eimys löp. Ögonspegling på lördag för en hel del av L-barnen, Minna, Eimy, Dobby, Tilda och Svarten.

2008-11-16 Nu är Wångenhelgen avslutad. Både ris och ros som vanligt. SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim med matte Åsa kammade hem seger i jaktklassen med CK båda dagarna. Kimmen har nu 4 CK i år. Svarten fick hedern återupprättad efter Svenstavik – 1 pris på dagarna. Och massor med beröm för färg, storlek och att hanär pampig. Dobby, Minna och lilla Alice fick nöja sig med 2:or – men kommer igen. Stort grattis och till James barnbarnen från River Race – 2 valpar med färg och utstrålning. Bengt och Agneta Danielssons lilla tös gläder vi oss speciellt åt. Lite Bianca-typ. Åsa och P-O kan vara nöjda med den kullen.

2008-11-02 Allhelgona-helgen är slut och vi har nöjet att gratulera några Attigårdare igen. Först Kicki Olofsson med LPI Attigårdens Golden Irresistible – (Ira) – 2:a pris Lkl II och 4e placering. Några få poäng från ett 1:a pris. Sen SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim med matte Åsa i linan – 1 ökl viltspår. Och så vår lilla Alice – Attigårdens Golden Light in the Dark – godkänd anlagsklass viltspår med gammelmatte i linan. Hon visade goda anlag som spårhund. Nu ska vi försöka hinna med något öppen klass spår innan snön kommer också.

2008-10-22 Det har inte hänt så mycket mer än älgjakt, älgjakt och älgjakt. Kellie – L-kullen – har återigen visat stort mod på älgjakten – simmade ut och försökte bogsera in en älg som hamnat ute i en tjärn. Härlig hund. Jag har varit och träffat Eimys blivande på kennel Kapplandets. En härlig hanhund men mycket vilja och go! Nu väntar vi på att hon ska löpa. Svarten har långsamt efter och saknar sin syster Cilla som varit här i 3 veckor. Och Minna och Ladie har också varit hos honom några dagar – så nu saknar han kompisarna. Aero ur L-kullen har tävlat lydnadsklass II – resultatet vet vi inte än. Men husse Andreas gör ett bra jobb med den spralliga unghunden.

2008-09-28 Nu är helgens MH avklarat – 2 jobbiga dagar. Idag har 4st ur L-kullen, Aero, Kellie, Snobben och Lukas, samt Hampus ur K-kullen varit med. Vi är så tacksamma för våra valpköpare som ställer upp trots långa resvägar. Och mycket nöjda med väl genomförda beskrivningar. Kellie har varit ut på sitt första praktiska eftersök och Lizzie har fällt sin första gås och varit med och apporterat på duvjakten. Bildbevis kommer inom kort när jag hämta mig från MH och förkylning. Ett stort grattis till vår extra- valp – Mocka med matte Bella Backlund som fixat tjänstehundcert bevakning. Och dessutom gjort ett lyckat eftersök under älgjakten. (Mocca är en flat – men räknas som golden hos oss). Vi ser också att våra James-barn fortsätter vara framgångsrika på jaktproven – vi är så stolta över hans avkommor!

2008-09-24 Återigen har Aero och husse Andreas fått ett första pris i Lydnadsklass 1, Sigge – Attigårdens Golden Light of Star – och husse Hans-Erik Wikner fixade godkänd anlagsklass viltspår igår och Nemo – Attigårdens Golden Keen on Kim med husse Kurt Nilsson, Västervik – godkänd högre klass spår (bruks). Nu väntar MH i helgen för alla icke löpande i L-kullen och så Hampus från K-kullen.

2008-09-14 Ännu en jakthelg avklarad. Inget eftersök – det blev inte så mycket skjutet i helgen. Huset har fått ny skorsten. Glömde gratta James-dottern Stensvärdsjös Raiza till 2:a i eliktklass första starten – jaktprovet i Österström. Bra jobbat av husse Yngve Isaksson. I övrigt verkar det vara lungt bland alla tävlande avkommor. Nu väntar vi på Eimys löp bara.

2008-09-08 Åter hemma efter en vecka i skogen – sittande på pass. Svarten har både bekantat sig med nyskjuten älg och spårat älg. Han gjorde ett kalasjobb söndag när han spårade efter en misstänkt påskjuten älg i 1,5 km. Älgen var inte skadad – men Svarten följde spåren helt perfekt (och det sagt av en van hundförare). Vi säger också Grattis till SVCh Attigårdens Hermione Granger – Minna med handler Åsa och matte Annika – 1 ökl och 4 konkurrens Sandvikens Internationella. Och så ett Grattis också till Attigårdens Golden Glen Nelly och matte Birgitta Henriksson 1 Maiden Öviks Open Show. Nu väntar MH för resten av L-kullen den 28.9 – och för sista killen i K-kullen. Spännande. Vi väntar också på Eimys löp – nu ska vi äntligen ha en valpkull igen.

2008-08-22 Grattis till duktiga Aero med husse Andreas Jonsson, ännu ett första pris i lydnadsklass I

2008-08-17 Vilken helg! LPI Attigårdens Golden Lucky Lad, Andreas Jonsson, Storuman uppflyttad till lägre klass spår första tävlingen! Attigårdens Golden Lovely Kellie, ägare Hanna Niva, Lycksele – Viltspårchampion 14 månader gammal och så Attigårdens Golden Glen Gillie, ägare Ingrid Sjöber, Umeå – Viltspårchampion. Och så inte minst – Grattis till Marie Reutne och IntTjhR SVCh LPI LPII Attigårdens Golden Dame of Freedom – klart ekipage för Internationella Insatsstyrkan. Fast vi hoppas att dom aldrig måste ut i tjänst.

2008-08-11 Grattis till Margareta Pettersson med Attigårdens Golden Inamorata – Cilla. Viltspårchampion i fredags. Och så ett stort Grattis till Andreas Jonsson med Aero – LPI Attigårdens Golden Lucky Lad – 2 första pris i Lydnadsklass 1 i helgen och LPI fixad vid 14 månaders ålder. Grattis också Svarten och husse till ännu ett första pris med HP i ökl viltspår och ett provbästa igen. Uppdaterat L-kullen. Valpplanerna på gång – Eimy först ut i kön. Hane inte riktigt klart än. Tilda nästa – ska paras med SVCh LPI LPII Attigårdens Hengist. Därefter Minna någon gång efter jul. Om nu allt går enligt planerna förstås.

2008-08-03 Ett sent grattis till Kicki Olofsson och Ira – första pris i öppen klas viltspår igen. I går klarade vi av årets Open Show. En trevlig tillställning med en hel del framgångar. Zorro ur L-kullen fick en röd rosett, Goa ur samma kull en blå rosett och ett HP, Svarten en grön rosett och HP, Tindra en blå och ett HP, Hedda en blå och ett HP, Nelly från G-kullen en gul rosett, Minna ingen rosett men bra kritik och så våra gamlingar Lady en röd med HP och Zally en blå med HP. Max (G-kullen) en gul rosett. Alice fick en grön rosett hon också.Och så Kimmen förstås – röd rosett och HP i jaktklass. En bra dag mao. Dagens övning i Svenstavik med Svarten och Alice blev en riktig flopp. Röda hundar göre sig ej besvär och små tikar kan åka hem. Så det gjorde vi. En erfarenhet rikare och jätteblöta. Nu ser vi fram emot röntgenresultat på L-barnen och fler viltspårprov.

2008-07-20 Hemkommen från Goldenklubbens jaktprov i Sunne – klubbmästerskapet – ett suveränt ordnat prov. Alltid roligt att träffa både gamla och nya goldenvänner. Resultatet blev bra – Åsa och Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim- tog ett 3e pris. Stentuff terräng – blötmyr och ett tufft prov. Grattis! Grattis också till Jamesdottern Stensvärdsjös Raiza och Yngve Isaksson – första pris i ökl. Nu gäller elitklassen! Likaså Grattis till Raizas syster Rakel och husse Mats Isaksson som gick till pris i elitklassen. Och likaså Grattis till alla andra Jamesbarn som visade framfötterna. Sen har vi våra duktiga spårhundar – Attigårdens Golden Glen Gillie med matte Ingrid Sjöberg – 2 första pris ökl förra helgen. Även Attigårdens Golden Lovely Kellie med matte Hanna Niva – andra första priset i ökl viltspår och ett 3:e pris i Lydnadsklass 1 första starten. Och så killen Attigårdens Golden Luckey Lad – Aero – och husse Andreas Jonsson. 1:a pris lydnadsklass 1. Attigårdens Golden Inamorata med matte Margareta Pettersson – andra första priset i ökl viltspår. Så nu har vi 3 blivande champions igen.

2008-07-05 Först ett sent Grattis till Martina Ny och lilla Goa – Attigårdens Golden Light of Minna – BIM på första utställningen förra lördagen. Spårprov på Storåsen med bra resultat – Grattis till Cilla – Attigårdens Golden Inamorata och matte Maggan Pettersson – första ettan i öppenklass viltspår. Och så ett Grattis till Svarten också som fixade ett nytt provbästa och etta HP på ordinarie provet i Storåsen. Grattis till Kerstin Westerlund också som med Mysaks Blonds Have More Fun fixade ett viltspårchampionat. Även Grattis till Håkan och hans Jämthund Musse (adoptivbarn) som också fixade ett första pris ökl.

2008-06-25 Två änglahundar till finns nu i hundhimlen. Zenta – Lena och Janne Nordin ägare och Tascha – Kjell Ljungkvist ägare. Zenta blev 10 år och Tascha 13 år.

Igår Mentalbeskrevs Bamse från K-kullen. En sansad hund som var lik sina syskon. 5 st av L-barnen från förra året beskrevs också. Livliga, med stor lek- och jaktlust, skottfasta, och lagom rädda. Lite väl unga för kontakten med spöken kanske – men inga kvarstående rädslor. Inte ljudkänsliga heller. Se mer på L-kullens hemsida och K-kullen.

2008-06-23 Ett stort Grattis till Kelly och Hanna Niva som fixat ett 1:a pris på viltspårprov före helgen. Vi har varit utan dator några dagar och inte kunna läsa våra mail. Åskan stökade till det när vi var uppe i Storåsen. MH på gång imorgon. Mer info efter morgondagen.

2008-06-16 En ny ”Attigårdare” såg dagens ljus kl 06.20 imorse – Camilla och Håkan fick en pojke – Adams lillebror och Tassa, Sigge och Musses lillhusse. Stort Grattis från oss stolta extra morföräldrar.

2008-06-15 Årets Attigårdenläger är avklarat! Funktionsbeskrivning för 9 av L-barnen, jaktträning och lydnadsträning och firande av Marie och Eivor. Vi höll i år till på Österströms konferensanläggning. Det blir det nog även nästa år. Kanonbra mat, härlig miljö och bra boende. L-kullens funktionsbeskrivning blev en positiv upplevelse, 9 apporteringsglada hundar, med enorm arbetsvilja, bra näsa och en stor vattenpassion. 2 av hundarna deltog även med bravur i jaktträningen. Stort Tack till Anders, Tommy, Maggan, Tord, Yngve och Cicki för att ni ställde upp och höll i träning och funktionsbeskrivning. En ur Ninnigårdens H-kull deltog också – kul att knyta den bekantskapen.

2008-06-09 Nu har vi varit på Norge-turné. Kimmen, Svarten och lilla prinsessan Eimy och så Åsa och jag. Vi har provat på Trondheim – utställning Internationell lördag och NRK söndag. Kimmen – SVCH Attigårdens Golden Knock out Kim, med matte Åsa Eriksson – placerade sig 1i bruksklass med CK och 4 bästa hane lördag, 1pris och 1 konkurrens söndag. Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – var jätteful på lördag – helt fel typ och vacker på söndag – 1 pris och 3 i konkurrensen. Eimy – Attigårdens Golden Imagination – ägare Sara Söderström och vi själva – fick 1 pris lördag och 1 pris och 3 i konkurrens söndag – med fin kritik båda dagarna. Kul att Svarten förbättrade sitt utseende och sina rörelser från lördag till söndag. Domaren söndag var lyrisk över hans vackra färg, bra typ och fantastiska rörelser. På lördag var han både ful och hade dåliga rörelser. Sånt är livet.

Stort Grattis till Hanna Niva med Kellie från L-kullen – godkänd anlagsklass viltspår prov. Stora förutsättningar att bli en utmärkt spårhund sa domaren.

Nu väntar lägret till helgen – och spårprov mm.

Tikar uppdaterad med bild på Eimy, K-kullen och L-kullen uppdaterad.

2008-05-25 Nya framgångar! Kurt Nilsson, Västervik med Nemo (K-kullen) har startat första gången i lägre spår och vad hände – direkt uppflyttning till högre klass och vinst med 553,5 poäng. Vilket team! Och lilla Aero från L-kullen med matte Ida Andersson i Storuman har gjort debut i lydnadsklass 1 med ett 3e pris – bra gjort av en 11 månaders kille. Stort Grattis till er båda från barndomshemmet.

2008-05-24 Ordningen återställd – Svarten fick ett första pris i dag på Kennelklubbens utställning i Sundsvall – trots att han varit skadad i 4 veckor och inte kunnat springa. Kimmen – SVCh Attigårdens Golden Knockout Kim – ägare Åsa Eriksson fick 1, 1 och CK i jaktklassen på samma utställning – Stort grattis till den vackra jaktmeriterade grabben och hans ägare-handler.

2008-05-07 Grattis till vår egen Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – som åter tagit en 1;a med HP och ett provbäst på blodspårprov. Uppdatering av K-kullen med Kimmens nya röntgenresultat – det blev förbättring av höftlederna efter omröntgen. L-kullen uppdaterad

2008-05-01 Sista april avklarat – vi flydde fältet och drog till Jämtland och tystnad. Skönt utan raketer och smällare. Stort Grattis till Maimu Melander och Dobby (SVCh LPI LPII Attigårdens Hengist) som fixade 3 första priset i lydnadsklass II och därmed en titel till – LPII- bra gjort. Grattis också till Attigårdens Golden Inamorata – Cilla – ägare Margareta Pettersson som i mattes frånvaro (semester) klarade av godkänd anlagsklass viltspår med gammelmatte i linan. Påminner er som ännu inte slutanmält till lägret 14 -15 juni att göra detta – dags för oss att boka rum mm.

2008-04-17 Eftersom Eimys löp drog ut på tiden så har vi bestämt oss för att vänta med valpkullen till nästa löp. Våra valpplaner för 2008 kommer ut snart. Glöm inte att boka in årets Attigårdenläger! Den 14 -15 juni.

2008-04-04 Sidan Aktuellt uppdaterad med årets planering av aktiviteter. Gå in på GRK Medelpad så hittar ni bra utbildningar.

2008-03-30 Nu får vi Gratta vår egen Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – till utmärkelsen Årets Viltspårgolden 2007. Något att kämpa för även detta år!

2008-03-24 Stort Grattis till Kicki Olofsson med SVCh Attigårdens Golden Irrisitable – nu med titeln LPI. Kicki och Ira kammade hem hela 192 p och vann lydnadsklass I i Piteå på påskdagen. Bra gjort! Vi väntar på Eimys löp – hane är bestämd. Info kommer inom kort med bild på den tilltänkte. Svarten har testat att åka spark med matte i påskhelgen – det gick så bra. Han travade fint i 6 km – sen orkade inte matte längre.

2008-03-09 Dags igen att göra en uppdatering. Gårdagens utställning i Timrå blev lite av ett fiasko för Attigården – bara skräp tydligen. Dom valpar från L-kullen som ställdes ut skötte sig fint och fick väl ganska bra kritik – men dom vuxna gillade inte domaren alls. Om det var färgen eller uppfödningen som var felet men vi som var där får trösta oss med att vi gick hem med samma vackra hundar som vi gick dit med. Sommarens läger är nu spikat – den 14-15 juni i Österström. Inbjudan kommer så snart programmet är helt klart. Jaktträning, viltspår, funktionsbeskrivning för L-kullen ska vi ha. MH-programmet är också på gång – från förra året finns 2 kvar som ska beskrivas. Sen är det hela L-kullen. Gå in på Goldenklubben Medelpad och se på vårt digra kursutbud – tid för förkovring nu när våren närmar sig.

2008-02-13 Stort grattis till Åsa med Kimmen som i full arabmundering och kamelmundering tog hem priset som bästa ekipage på Glitter och Glamourutställningen i lördags. Ni som vill se hur dom ser ut kolla SSRK Sundsvallssektionens hemsida. Grattis till Svarten som även 2007 tog hem Ninnigårdens Viltspårbuckla – en inteckning till så!

2008-02-08 Efter att ha varit utan telefon och därmed mail också i snart en vecka så känns det bra att få uppdatera hemsidan. Tilda fick inga valpar – men vi gör ett nytt försök med Kim nästa gång hon löper. På gång är Svartens syster Eimy – Attigårdens Golden Imagination – hon ska paras nu när hon löper troligen i mars. Hane inte riktigt bestämd än -men info kommer snart. Svarten har några flickor som ska hälsa på -så förhoppningsvis kommer det några barnbarn under våren och sommaren. Stort Grattis till Maimu Melander med SVCh LPI Attigårdens Hengist som blev 2007 års Allroundgolden i Medelpad. Och till Marie Reutne och Internationell Tjänstehund Räddning SVCh LPI LPII Attigårdens Dame of Freedom, Frida, som nu har fått bekräftat att hon faktiskt också är godkänd för internationell tjänst. Nu återstår bara rabiesvaccinering för Frida.

2008-01-28 Resultat från utställningen i Västerås – SVCh Attigårdens Golden Knock out Kim, äg Åsa Eriksson (Kimmen) – 1,2 jaktklass och omdömet – en stilig hund! Svarten – SVCh Attigårdens Golden Icelander – 1:a pris och Reserv i öppenklass och omdömet balanserad och med entusiastiska rörelser. Åsa är en utmärkt handler! Tilda – hon lurar oss nog den här gången också – det är förmodligen inga valpar – kanske en enda. Vi planerar att para Svartens syster Eimy istället – vi måste få några valpar även i år. Hane inte riktigt bestämt ännu. Hon löper troligen i mars. Svarten har några parningar på gång under året. Info kommer när det blir aktuellt.

2008-01-12 Nu sitter jag här med min fot i gips och får ta det lite lungt ett tag. Tilda är kollad och nog är hon dräktig – hon är rund som en badboll och har alla juver stora – även dom små längst fram.Och är hungrig igen! Alla tecken visar på dräktighet – för säkerhets skull ska vår trovärdiga källa kolla upp henne igen i slutet av veckan innan vi åker upp och hämtar hem henne. Nu är det spännande – vi väntar som sagt på ett litet Miracle. Wilja fattas oss – men nu får hon och Stickan och Berta hitta på egna hyss i sin hundhimmel och kanske också jaga Spider lite. Vi och kanske mest Svarten saknar flocken. Här har inte funnits en ensam hund sedan 1978. Nu får vi ta nya tag och planera för framtiden. Vi har Tilda och Minna och lilla Alice och även Svartens syster Eimy att satsa på. Men i huset är det tomt.

2008-01-09 Återigen har vi sorg i huset. Wilja – min egen SVCh Attigårdens Golden Will to Please – av alla andra kallad Illwilja – fick somna in idag. Typiskt att hon också valde att lämna oss när jag var bortrest – precis som Stickan gjorde. Tufft för Hans. Wiljas tumörer hade spridit sig till lungorna så det fanns tyvärr ingen återvändo. Nu sitter vi här med en hund – Svarten. Livet förändras fort. Ser fortfarande fram mot ett litet Mirakel – har inte givit upp hoppet med Tilda riktigt än. I slutet av veckan vet vi säkert – då ska hon kollas igen. Hoppet är det sista som överger människan sägs det.

Gott Nytt År till er alla från oss på Attigården. Året börjar inte så bra för oss – Wiljas juvertumörer växer snabbt och operation behövs. Men först ska hennes lungor röntgas. Vi får hoppas att det ser så bra ut att vi kan operera. Tilda vet vi inget säkert om – ultraljudet visade inga valpar men veterinären var övertygad om att hon var dräktig. Sent ultraljud (helgerna kom emellan) kan luras tydligen. Vi kan bara hoppas och vänta på Mirakel (som vi vill ska komma nu). Ni som väntar på Tilda och Kim-valp får hålla ut lite till. Planeringen inför 2008 års Attigården-läger börjar snart – förmodligen flyttar vi till en lämligare plats lite närmare Sundsvall.