Svarten – SEVCh Attigårdens Golden Icelander – har gått över regnsbågsbron till sin husse Hans


Den 16 mars fick Svarten somna in – lycklig in i det sista. Han somnade lugnt på min fot. Besöket var planerat för att se om det skulle gå ta bort några av hans knölar – på svansen, vid analöppningen mm. Efter ett ultraljud konstaterade vi att det var inget mer att göra åt Svarten – så jag och veterinär Åse bestämde att han skulle få somna in direkt. En fin stund fick vi tillsammans – och många härliga år. Svarten var mitt stora stöd efter att Hans gått bort. Han hade alltid åsikter om vad jag fick göra och inte göra. Sista nätterna sov han väldigt nära mig – förmodligen kände han själv att det var dags. Tack och lov hade jag min praktikant Gabbi med mig – ett stort stöd i ett svårt ögonblick. Svarten finns kvar för alltid – och jag kommer att höra hans steg och hans boffande länge, länge. Sörjd av oss men med stor tacksamhet för att han fick vara hos oss i nästan 13 år.

/>

Hans och Svarten i Österström

Ewa och Fabian m Svarten opp och ner som vanligt – foto till min 70-års dag

Svarten med vårt barnbarnsbarn Yumi

Svarten och Trolla vid Gimån sommaren 2017

Farfar Svarten med sitt barnbarn Sussie januari 2018