Attigårdens kennel logotyp Uppfödare av Golden Retrievers
Kenneln

Kenneln

Om Attigårdens kennel

Kenneln och hundpensionatet startades av Hans föräldrar i början av 60-talet. Då med uppfödning av Schäfer. Kenneln var känd för sina mentalt bra bruksschäfrar. Även mellanpudel och yorkshireterrier fanns i kenneln. 1975 när Hans och jag byggt vår hus bredvid Attigården kom den golden som blev stammoder till uppfödningen – Laika till oss. Beställd av Hans mamma Willy. Laika anlände på Ewas 5-årsdag. Kom från en uppfödning som var kopplad till Zorwinns kennel. Varken Hans eller jag kände till golden speciellt mycket. Willy hade fått en golden nåt år tidigare av en kund – den blev dock ihjälkörd ner på Alnövägen. Laika fick sin introduktion i hundlivet på brukshundklubben. Hon blev snabbt uppflyttad till lägre klass i spår. Så introducerades vi i jakten – nåt vi aldrig hade hållit på med. Viltspåret tog hon snabbt – apporteringen var det lite värre med. Vilt gick lite så där – men hon startades på jaktprov några gånger. Laika tog snabbt sina 3 cert på utställning. Jag hann också med att träna Laika för räddningshund. Tyvärr var hon för gammal för att göra slutprov – men vi lärde oss mycket under utbildningen. Hans hann också med att utbilda en bevakningshund för sjöbevakning, Zwante. Tyvärr samma där – inget slutprov eftersom han också för gammal. 


Vi fortsatte också med schäfer i några år men utan större framgång. 2 schäfrar köptes in till kenneln av Hans och mig. Men efter att ha drabbats av sjukdomar i uppfödningen gav vi upp det spåret. Vi hann också med att ha 2 ryska fläckiga stövare – en hane och en tik. Tyvärr så var avelsbasen för liten för att det skulle gå avla vidare på den rasen. Så nu är det golden som gäller. 


Från och med oktober 2018 har Hans syster Åsa gått in som delägare i kenneln. Hon kommer att ha sina egna valpkullar tills vidare är det tänkt. För att säkra framtiden när nu Åsa är sjuk har Anna Backe gått in som delägare och kommer att ha egna valpkullar med kennelnamnet Attigården från och med 2024. 

Historik

Attigården har fått namnet från Willy och Folkes första schäfertik Atti. En underbar schäfertik som fick tillbringa sina sista år hos oss i grannhuset och fostra vår första golden Laika. 


Laika blev stammoder till dagens golden på kennel Attigården. En mentalt mycket stabil tik med mycket egen vilja men ändå will to please. Vi sparade en tik i hennes första kull – Ariana och en tik i den andra kullen – Bianca. Från A-kullen kom också kennel Zorwinns Aurora. Och en av våra mest meriterade avkommor – Alex. Han blev Nordisk utställningschampion, gick bra på jaktprov och lämnade ganska många kullar efter sig. Även Aristo i kullen tog cert på utställning och fick en kull. 


Både Ariana och Aurora hade sina 3 cert på utställning och gick i jaktklass. Bianca var nog den vackraste goldentik vi fött upp – hon tog många Bäst i Rasen och fick också snabbt 3 certifikat. Till Finland och våra vänner Karl-Erik och Anita Backlund fick vi leverera 2 tikar – Grace och Emma. Båda blev Finska utställningschampions. Vår första hane köpte vi från kennel Zorwinns. Jolly Rodger – också med cert på utställning. Tyvärr så var parning inte hans starka sida så han slapp den tjänsten. Från vår första U-kull sparade vi Stig-Helmer Eriksson, SEVCh Attigårdens Golden Unik Rodger. Han tog cert på utställning, startades på jaktprov och blev far till vår fina Y-kull med Lisa – Naisjöhedens Ticket to Love.


Betydelse för vår avel har också Int räddningshund, LPI o LPII, SEVCh Attigårdens Dame of Freedom – Frida som ägdes av Marie Reutne. Frida är mamma till vår nuvarande avelshane – Svarten -SEVCh Attigårdens Golden Icelander. Han har lämnat ca 100 avkommor i både Sverige och Norge. Pappa till vår O-kull och P-kull. Och inte minst pappa till min Trolla – SEVCH Samrons the Show must go On. Mamma till R-kull nr 2. Viktig för vår uppfödning och den bra mentalitet som nu finns hos vara avkommor har SEVCh Joe’s James Bond varit. James köptes in tillsammans med Ulla Frisk – Vassruggens kennel. Hans anlag lyfte vår uppfödning både jaktligt och mentalt till en ny höjd. Han finns med i dagens stamtavlor – inte minst hans mamma Spica som inte får försvinna ur stamtavlan. I kenneln finns nu SEVCh Made My Way Xmas Joy som jag som jag samäger med Maria Forsberg. Hos Maria fanns också Ajja – Fridas mamma. Och så Adiba – SEVCh Attigårdens Golden San Maggiore – mamma till nuvarande U-kull. Adiba ägs av Evelina Sjö. Där blev  en liten Sussie kvar hos mig. Hon har haft en valpkull och där har jag en tik på foder - Smilla. Och i Sussies sista kull behöll jag och Anna Backe en tik - Attie. SEVCh Attigårdens Golden Attie after All.

Åsa har köpt in en tik från Vidals kennel - Vidals Call me Padme - bor hos dottern Anna. Och Åsa har också köpt en tik från Dåmig's kennel efter Joy och Hugo. Dizzy. Spännande! Tyvärr blev det inga valpar efter hennes Stinta. Cinderella Lovehouse My Golden Girl. Tråkigt - men så blir det ibland.

Köpa valp hos oss

Vi ställer stora krav på blivande valpköpare. Läs mer på VALPAR »

Solveig Eriksson
Johannedalsvägen 152
86337 Sundsvall
attigarden@telia.com
070-3116908 

Åsa Eriksson
Lövsätt 127
85592 Kovland
eriksson@goldengrabbarna.se
070-2613175

Anna Backe
Köpmangatan 27C

Timrå

070-3027470

anna_backe@hotmail.com


Copyright © 2021 Attigårdens kennel | attigarden@telia.com